Skip to main content

In de uitnodiging werd het al gemeld, ‘de car covers’ mochten er weer af en wel voor de 6e PCH Opwarmrit samen met Porsche Groep Zuid. Een warme ontvangst met koffie en broodjes in de prachtige belevingswinkel van House of Pertijs in Breda, waar na de inschrijving direct een eerste opdracht was om de miniatuur Porsches in de vitrines te tellen.

Organisatoren Elly en Jur de Graaf hadden ditmaal een nieuw concept voor deze Opwarmrit en de bijbehorende opdrachten bedacht. Er waren 10 foto’s opgenomen in het roadbook met een aantal opdrachten en uitgebreide vragen. Daarbij was het zaak om uit te vissen waar de foto gemaakt was, wat hetgeen op de foto afgebeeld stond, en daarbij totaal een vijftal steekwoorden op te schrijven die Elly in al haar creativiteit vooraf bedacht had.

Bij de tussenstop met een prima broodje, soep en drankje bij Porsche Centrum Eindhoven was er net als in Breda veel aandacht voor ‘de winkel’. Dat kwam vermoed ik toch door het opnemen van een zevental zeer gedetailleerde foto’s in het roadbook waaruit de deelnemers de diverse Porsche modellen moesten herkennen. Ik hoop dat het team van PCE de vette vingers van de Cayenne, Cayman, Boxter, 911, Macan en Panamera er inmiddels af heeft gekregen.

Na deze tussenstop was het nog even opletten geblazen, met alle radarcontroles, flitspalen, verkeersdrempels, om de route goed te blijven volgen, de laatste foto’s te vinden en bijbehorende vragen te kunnen beantwoorden. Met een spatje regen kwamen we aan bij de eindlocatie, Bilderberg hotel Chateau Holtmühle aan de Kasteellaan in Tegelen.

De derde prijs was dit maal voor Henry en Martine de Vaal, de tweede prijs voor Walther en Resie Blijleven en de eerste prijs voor Marcel Zandvliet met Melinda-Lou van der Linden. 

klik hier voor het fotoverslag