Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Voor velen was de rit naar het prachtige Twente een behoorlijke afstand en reden om de avond tevoren te overnachten in een nabijgelegen hotel. Het was nog steeds heerlijk aan het nazomeren, dus voor de lange afstand rijders ook een fantastische binnenkomer bij Wiggers Mastercars in Enschede.

De ontvangst was allerhartelijkst, met een uitgebreid woord van welkom van onze gastheer, die over de historie van zijn bedrijf vertelde. Ondertussen was er ruim voldoende tijd om de exclusieve bolides in de showroom te bekijken of zelfs een aankoop te overwegen. Vervolgens gingen alle equipes met een roadbook van start en trokken Twenteland in. Uw verslaggevers kenden de streek nauwelijks en waren onder de indruk van het natuurschoon onderweg. Zoveel onbekende dorpen en kleine wonderschone weggetjes werden aangedaan, waarbij hier en daar een herkenningspunt van een foto werd opgemerkt. Het ging gestaag van kilometerpaaltje naar bewegwijzering, van routeaanwijzing naar het aangeduide meetingpoint.

Twente op zijn mooist

Met een overlevingspakket voor onderweg kon je de eindstreep makkelijk halen maar uw verslaggevers deden een pleisterplaats aan voor een korte lunchbreak. Wij sloten ons op een terras aan bij een aantal equipes dat dezelfde locatie gevonden had. In de namiddag viel de groep aardig uiteen en werden de stopmomenten iets langer. We reden langs de lampenshowroom van een zakenrelatie in het Gelderse Laren, stopten uit nieuwsgierigheid bij een romantisch hotel en moesten tweemaal omkeren omdat de laatste routeaanwijzingen niet leken te kloppen.

Mosterd na de maaltijd

Onderweg waren er regelmatig fotoshoot-momenten, zodat de staart van de rit met gas op de plank richting Twello afgelegd werd. Ondergetekende dacht de rit nog niet zo slecht te hebben afgelegd maar kwam als hekkensluiter restaurant De Vier Seizoenen binnen! Inmiddels was de prijsuitreiking al begonnen en kon de lijst om punten te scoren als mosterd na de maaltijd ingeleverd worden. Ach, als je maar lol hebt. Tijdens een goed Twents buffet als afsluiting waren de gesprekken zeer geanimeerd en konden de prijswinnaars met elkaar in discussie gaan over de uitslag. Dit zijn de winnaars van deze mooie toerrit:

1e Team den Besten
2e Team van den Heuvel
3e Team van Walchren