Skip to main content

P&P Overzee – Zondag 18 mei

Peter Akkerman en Paul Mooijman, het duo wat altijd garant staat voor een dag van bijzonder vermaak, had dit jaar wel iets heel bijzonders voor ons in petto. De puzzelrit werd dit jaar gereden op ons mooie Waddeneiland Texel.

Sommige PCH leden hadden ervoor gekozen om er een lang weekend Texel van te maken. Zo was de familie Arendsen met de familie van Houtum al op vrijdag richting de Waddenzee afgereisd. Ook de familie Kersbergen kwamen wij al op zaterdag tegen op Texel; zij bleken zelfs in hetzelfde hotel te overnachten als wij. Op zaterdagavond was het dus al een gezellig weerzien voor de PCH.

De opkomst op zondag was fenomenaal en wat onverwacht; het mooie weer had enkele mensen last-minute doen besluiten om toch mee te doen met de rit. Voor het Haven Restaurant was het allemaal geen probleem; snel werden er extra stoelen geregeld en voor de lunch zou er bij bevriende restaurant-eigenaren wel wat extra vis opgehaald worden. Niet altijd maken wij zoveel vriendelijkheid en flexibiliteit mee in de restaurants die we bezoeken; dus hierbij hartelijk dank aan het prettige personeel van het Haven Restaurant!

De rit ging van start en al snel bleek dat de heren ook dit jaar weer geen middel hadden geschuwd om het de rijders bijzonder lastig te maken. Maar het moet worden gezegd: het was weer een schitterende route. De cabrio rijders onder ons genoten van het voorjaarszonnetje en er was voldoende tijd om even uit de auto te stappen om de frisse zeelucht op te snuiven. Wat eigenlijk ook wel noodzakelijk was, want wat moest er dit jaar verzameld worden? Schelpen. Peter en Paul kennende, hadden wij gerekend op een schaap, dus dat viel mee.

De route was dit keer niet beschreven in het gebruikelijk bolletje-pijltje systeem, maar was van meer cryptische aard. Alleen door goed op de omgeving te letten werd duidelijk op welk punt een afslag genomen moest worden. Daarbij was zelfs het onderscheid tussen tekeningen en foto’s van belang. U begrijpt het al, P&P bevatte weer de nodige instinkers! Wij kwamen dan ook regelmatig Porsches tegen, die vanuit andere richtingen kwamen dan wij. Reden zij nou goed, of wij? Wij hielden ons in ieder geval aan het devies van de dag: Semper Avanti, oftewel altijd vooruit!

Voor Dirk Schulz was het een extra bijzondere dag: zijn witte Turbo passeerde tijdens de rit de magische 100.000 kilometer grens. Helaas is het ons niet gelukt om Dirk op de foto te zetten, maar ooggetuigen beweren dat hij is uitgestapt en de auto heeft gezoend en geknuffeld als dank voor de trouwe dienst.

Omdat het tot op het laatst onduidelijk was of het weer een beetje zou meewerken hadden Peter en Paul besloten om de geplande picknick buiten maar niet te laten doorgaan. Voor de lunch reden we daarom terug naar het Haven Restaurant. Hier serveerde men een bijzondere lunch: een feestmaal van het beste wat de Waddenzee te bieden heeft: zeetongetjes, rode poon en paling. Voor diegenen onder ons die niet van vis houden, was er ook een overvloed aan malse saté. En voor de echte Texelse sfeer een Juttertje, een kruidenbitter met vermeende heilzame werking.

Na al dit lekkers was het tijd voor de prijsuitreiking. De puntentelling kwam tot stand volgens de gebruikelijke P&P reglementen: “Eventuele protesten kunnen worden ingediend onder aanbieding van een alcoholische versnapering om daarna onmiddellijk te worden weggepimpeld”

En de uitblinkers van deze P&P 2008 zijn:

1 - Berry Arendsen en Karin
2 - Jan van Zessen en Carla
3 - Peter Tanger en Jan

Peter en Paul vroegen verder nog de aandacht voor een mooi initiatief, de Kika Bike, gestart door een goede vriend van het duo. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.kikabike.nl.

Peter en Paul: ook dit jaar was het weer onvergetelijk leuk. Bedankt voor het lachen en tot de volgende keer!

Resie en Walther