Skip to main content

De traditionele rijvaardigheidtraining werd dit jaar gehouden op het Midland Circuit en niet op de vertrouwde baan van de Politie Academie. Dat had alles te maken met nieuwe regelgeving en voorschriften waar wij als vereniging niet aan konden voldoen. Gelukkig bleek ook het Midland Circuit voldoende mogelijkheden te bieden voor deze dag, al moesten we het deze keer zonder slipbaan doen.

23 deelnemers meldden zich in Lelystad voor deze training, waaronder een flink aantal nieuwe gezichten binnen de PCH. Er werden twee groepen gevormd die beurtelings het ochtendprogramma afwerkten. Het eerste deel van de training bestond uit rem- en uitwijkoefeningen. Bij elke training die gegeven wordt is het steeds weer verrassend om te horen hoeveel deelnemers moeten bekennen nog nooit een noodstop met hun Porsche gemaakt te hebben. Om een goed gevoel van de benodigde remafstand te krijgen werden bij verschillende snelheden oefeningen gedaan waarbij de deelnemers steeds moesten inschatten waar het uiterste rempunt lag om de geplaatste obstakels te kunnen ontwijken.

Het tweede deel van de training bestond uit een stukje circuit dat zodanig was uitgezet dat er optimaal geoefend kon worden met over- en onderstuur, onder leiding van onze instructeurs Evan en Daniël. Waar nodig stapten de instructeurs in de auto’s om gedetailleerde aanwijzigen te geven. Een oefening die de wagenbeheersing zeer ten goede komt en tevens een goede voorbereiding voor de slalom later op deze dag.

Tijdens de traditionele ‘broodje bal lunch’ op Midland werd door de sportcommissie een slalom uitgezet die gebruik maakte van het hele circuit. Midland is een klein maar extreem technisch circuit waarop nauwelijks rechte stukken, maar wel veel samengestelde bochten te vinden zijn. Dat betekent dus heel veel sturen! Een middagje slalom rijden op Midland is dan ook behoorlijk vermoeiend. De deelnemers hadden er echter overduidelijk heel veel plezier in, onder het voorjaarszonnetje Na vier pogingen werd uiteindelijk de snelste tijd bij de heren neergezet door Jaap Romijn en bij de dames liet Diana van Wieringen de beste tijd noteren.

Klik hier voor de uitslag van de slalom

klik hier voor de fotogalerij