Skip to main content

Op vrijdag druppelden de deelnemers langzaam maar zeker de enorme villa binnen op het vakantiepark bij Cocksdorp. De villa had maar liefst 10 slaapkamers, dus meer dan ruimte genoeg en de enige stress was om te ontdekken welke kamer nog beter was dan de andere! De hapjes en lokale borrels stonden al klaar op tafel en ondertussen waren Ron en Angeline als volwaardige koks in de open keuken bezig een heerlijk avondmaal te koken.

Zaterdag werden we gewekt met heerlijke broodgeuren van zelfgemaakt brood. Vele handen maakten licht werk en het was feestelijk om met 12 man aan tafel te zitten. Daarna moesten we rennen naar de partybus. De eerste stop was de vuurtoren waar we alle 124 (!) treden naar boven hebben beklommen om daarna van het uitzicht te genieten. Vervolgens met de eigen tourbus naar Oudeschild, om aan boord te stappen van een garnalen kotter uit 1928. Wie gewend is aan grote gamba’s moest even slikken want de Nederlands garnalen zijn natuurlijk toch wel heel Nederlands krenterig klein, maar het moet worden gezegd: veel verser kun je ze niet krijgen en ze hadden een prima smaak.

Later die avond het diner in het met een Michelin ster bekroonde restaurant van Jef en Nadine. Het eten bij Jef was van hemelse kwaliteit. Back in de villa ging het merendeel na het eten naar bed – de anderen namen nog een Texels opkikkertje en maakten alle partybags gereed voor de deelnemers van de zondagrit Duidelijk: de PCH never sleeps.

Zondag begon de grand depart rond elf uur waarbij met het geronk van onze zeven Porsches meteen het hele park wakker was. Een prachtige rit volgde over het eiland. Na de lunch door naar de volgende halte, op het strand met Eveline. Met deze lokaal bekende kunstenares konden we het project bekijken van verschillende badhuisjes die door verschillende lieden onder handen genomen waren. Vervolgens op naar de volgende bestemming, Paal 17. Vorig jaar bekroond als de beste strandtent van Nederland. Met recht dus nog een hoogtepunt in dit bomvolle weekend. Tot slot volgde nog een prima BBQ. Een prima afsluiting van een prachtige dag.  

klik hier voor het fotoverslag