Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

De 29ste editie van de befaamde P&P-rit alweer. De P&P-rit heeft bij velen een speciaal plekje verworven in de afgelopen jaren en een aantal clubleden zorgt dan ook altijd mee te kunnen rijden. We werden rond het middaguur verwacht bij Brasserie De Waalhaven op ‘Rotterdam The Hague Airport’ zoals vliegveld Zestienhoven tegenwoordig heet. Het gebouw is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond.

Bij de briefing door Peter en Paul werd al snel duidelijk dat zij weer de gebruikelijke lol samen hebben gehad bij het uitstippelen van de route. Ondanks het feit dat de totale afstand maar 60 kilometer was, hebben wij er toch bijna 3 uur over gedaan. En dan waren we als een van de eersten weer terug bij Brasserie De Waalhaven. In die tijd hebben we geen snelweg gezien, wel veel door kleinere straatjes, over dijkjes, langs de Rotte en een prachtig fort gereden.

Je moest  wel bij de les blijven om de route te volgen, de juiste afslag te nemen, links en rechts langs de weg de antwoorden op de vragen te vinden en af en toe uit de auto te gaan om de details te lezen. Want lezen is belangrijk bij Peter en Paul. De ‘devil is in the details’ wordt wel eens gezegd.

Het einde van de rit was weer bij Brasserie De Waalhaven. Voorafgaand aan het diner en de prijsuitreiking liet het secretariaat ons weten dat eerder die middag een mailtje had ontvangen, waarin de deelnemers van die dag een groot compliment gemaakt werd. Deze meneer schreef “ L.S., Graag wil ik u een compliment maken voor het voorbeeldige gedrag van uw clubleden tijdens de rit op 17 mei. Ik woon aan de dijk in Capelle aan den IJssel en gedurende de middag kwamen er tientallen Porsches voorbij in een zeer beheerst tempo. Succes met uw vereniging!”   

Na een prima diner en gezellige gesprekken aan tafel was het weer gedaan met deze mooie PCH-dag en vertrok iedereen weer huiswaarts. Peter en Paul, bedankt! Op naar de 30ste editie in 2016!

Klik hier voor het fotoverslag