Skip to main content

15 februari 2009

Porsche heeft details over het interieur van de Panamera bekendgemaakt. Er is sprake van een concept met vier zitplaatsen. De relatief lage zitpositie moet bijdragen aan een sportief Porsche-gevoel. De langgerekte middenconsole loopt van het dashboard tot aan de achterstoelen en zorgt voor een bijzonder ruimtelijk gevoel.

Er zijn dertien kleur- en leersoort opties die kunnen worden gecombineerd met zeven interieurdecors, waaronder carbon en hout. De stoelen in de S en 4S uitvoering zijn achtvoudig elektrisch verstelbaar, In de Turbo uitvoering komt daar nog de mogelijkheid om de lengte van het zitvlak en de lendensteun elektrisch te verstellen bij. Optioneel is een climate control leverbaar met vier zones, zodat elke inzittende zelf de temperatuur en luchtstroom kan instellen.

Bose wordt Porsche inmiddels te gewoon en daarom week men uit naar het high-end merk Burmeister voor de audio installatie. De totale oppervlakte van de speaker membramen in een Panamera meet een onvoorstelbare 2,4 vierkante meter. Het systeem heeft zestien speakers die via zestien versterkerkanalen met een totaal vermogen van 1.000 watt worden aangestuurd. Dat alles wordt nog aangevuld met een sub-woofer van 300 watt.