Skip to main content

Rijvaardigheid training en slalom – Midland Circuit

Voor de tweede maal dit jaar organiseerde de PCH een rijvaardigheidtraining op het Midland Circuit in Lelystad. De opkomst was groot, als gebruikelijk, met het maximale aantal van 22 deelnemers. 14 van de deelnemers hadden zichzelf als beginner gekwalificeerd. Het gebruikelijke programma werd afgewerkt met een rem- en uitwijkproef en drie verschillende slaloms voor het trainen met onder- en overstuur. Hierna konden de deelnemers een aantal ronden over het hele circuit rijden om het geleerde in de praktijk te brengen. De organisatie was enigszins gehandicapt met twee zieken in onze vaste ploeg instructeurs. Gelukkig was Paul Tak bereid ons uit de brand te helpen, waarvoor heel veel dank.

Een mooie verzameling 911’s, Boxsters en Caymans van verschillende generaties maakten hun opwachting in Lelystad. Heel opvallend was de deelname van een PCH lid met een Carrera GT. Mooi om te zien dat zo’n kostbare auto op deze manier wordt ingezet. Eigenaar Victor Klaren vertelde ons dat hij de auto zeker niet als museum- of beleggingsobject gaat gebruiken. Hij wil er van genieten en een paar duizend kilometers per jaar rijden.

Op weg naar Lelystad in de vroege ochtend was er sprake van plaatselijk dichte mist. Die mist was gelukkig verdwenen bij aanvang van het programma en in de middag ging de zon uitbundig schijnen met een vrij hoge temperatuur voor de maand oktober.

Aan het einde van de dag waren er alleen maar blije gezichten en veel bedankjes aan de instructeurs. Als gebruikelijk bij deze training is het mooi om te zien hoeveel progressie er wordt geboekt door de deelnemers. Compliment aan alle deelnemers voor het gedisciplineerde gedrag op de baan. Zo konden we weer een mooie dag afsluiten zonder enig incident.

klik hier voor het fotoverslag
Klik hier voor de uitslag van de slalom