Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12
 Donderdag, 24, Juni, 2010 - Zaterdag, 26, Juni, 2010

Van 24 tot en met 26 juni aanstaande organiseert de Nederlandse Porsche organisatie de eerste Porsche Classic Challenge. Het unieke van deze rally schuilt hem niet alleen in het feit dat inschrijving alleen open staat voor luchtgekoelde Porsche modellen, maar ook in de prachtige route, die start bij Kasteel Ophemert en eindigt bij het nieuwe Porsche-museum in Stuttgart.

Bij de Porsche Classic Challenge draait het niet om pure snelheid. Het wedstrijdelement zit hem met name in bijzondere regelmatigheidsproeven. Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen, waaronder de prestigieuze Keep it Original Award.

De eerste Porsche Classic Challenge staat open voor alle modellen met een luchtgekoelde motor die het merk ooit heeft geproduceerd. Dan gaat het natuurlijk over de 911 (tot en met de 993-reeks), maar ook over de 356 en bijvoorbeeld de 914. In totaal is er plaats voor 70 equipes (bestuurder en navigator) en het streven is om van elk bouwjaar een (luchtgekoeld) Porsche model aan de start te krijgen. De route zal worden uitgezet en begeleid door rallycoryfee Jan Berkhof.

Start, finish én bijzondere challenges

De Porsche Classic Challenge start op 24 juni in Kasteel Ophemert. Van daaruit voert de route door de provincies Gelderland, Brabant en Limburg. Voorafgaand aan de overnachting in Chateau St. Gerlach in het Limburgse land is er de mogelijkheid om een zeer hedendaagse ‘Challenge’ te volgen: de WK-match tussen Nederland en Kameroen. Op dag twee volgt een route door het mooie landschap van de Duitse Eiffel met een verrassende regelmatigheidsproef. Dag drie gaat de rit naar Stuttgart. In het prachtige Porsche museum, dat speciaal voor deze gelegenheid ’s avonds open is, volgt de feestelijke afsluiting. De dag erna kunnen de deelnemers na het ontbijt op eigen gelegenheid terug rijden naar huis of een andere bestemming. De deelnamekosten bedragen € 1.850,- per equipe. Daarbij zijn drie overnachtingen, lunches, diners, rallymaterialen en eventuele technische assistentie inbegrepen. Inschrijven kan via www.porsche.nl/classicchallenge

De Keep it Original Award

Hoewel de Porsche Classic Challenge geen snelheidswedstrijd is, valt er toch een prestigieuze prijs te winnen: de Porsche Keep it Original Award. Alle deelnemende auto;s worden daartoe door een vakkundige jury beoordeeld op de mate van originaliteit. Dan gaat het bijvoorbeeld over kleuren en uitvoering, maar ook over matching numbers en de onderhoudshistorie.

AANMELDEN

Aanmelden via bovenstaande link, rechtstreeks bij de organisatie. Wij vragen u vriendelijk de enventuele deelname ook te melden aan ons secretariaat: secretariaat@porsche-club-holland.nl en uiteraard zijn we heel blij als één van de deelnemers een verslag zou willen maken voor ons club magazine!