Skip to main content

Op uitnodiging van de Nederlandse Porsche Club werd dit keer meegedaan aan de Nationale Slalom Competitie waaraan de leden van alle Nederlandse Porsche Clubs konden meedoen. 17 PCH leden en dubbelstarters meldden zich aan voor dit evenement, dat verreden werd op het bekende Midland Circuit in Lelystad. Ook de complete PCH sportcommissie was aanwezig. Meer dan 50 deelnemers plus een flink aantal dubbelstarters hadden ingeschreven voor deze slalom. Daarmee werd het dan ook behoorlijk druk in Lelystad.

De deelnemers werden ingedeeld in acht verschillende groepen waarbij elke groep - en dus ook de rijders - drie beurten zouden krijgen, waarvan alleen de twee snelste runs meetelden voor de punten. Door de dubbelstarters in te delen in een andere groep dan de hoofddeelnemers, werd een programma opgesteld waarbij de wissels per auto soepel verliepen. Per run werden drie ronden afgelegd en alleen de snelste ronde werd meegeteld. Verder wordt bij deze competitie een systeem gehanteerd waarbij de tijd wordt gecorrigeerd naar het aantal pk’s. Zo wordt voor de auto’s t/m 204 pk 98% van de gereden tijd genoteerd en voor de Turbo’s en GT3(RS) vanaf de 997 generatie wordt 102% genoteerd.

Na een korte briefing en een oefenronde kon het spektakel beginnen. De NPC heeft de beschikking over een transponder systeem. Hierdoor is het mogelijk om steeds drie auto’s kort na elkaar te laten starten, die dus tegelijk, maar met een redelijke onderlinge afstand over het parcours rijden. De transponders werden door de NPC ter beschikking gesteld. Voor de meeste auto’s was het echter wel nodig een transponderhouder aan te schaffen die tegen de achterzijruit geplakt diende te worden. Prima in de 911’s maar tamelijk lastig voor een Boxster. Op zich werkt dis systeem erg goed en kan het programma relatief snel worden afgewerkt. Dat wil zeggen, als het functioneert. In de middag liet het systeem het geruime tijd afweten waardoor het programma fors uitliep in tijd en veel deelnemers afzagen van de mogelijkheid voor een derde run.

De NPC rijdt meerdere malen per jaar een slalom op dit circuit, die er steeds ongeveer hetzelfde uitziet. Het was duidelijk dat de ervaring op dit parcours een flinke invloed had op de uitslag. De drie snelste PCH leden waren Piet-Hein Bruinsma, Evan Kersbergen en Erik de Vaal.

Klik hier voor de uitslagen van de slalom

klik hier voor de fotogalerij