Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

De dag begon met een prachtig zonnetje. Dit is waar je altijd op hoopt als je je inschrijft voor een PCH toerrit. Kap open en op weg naar de oh zo onbekende “kop” van Nederland. Het weer was goed en er waren een maximaal aantal deelnemers, wat een feest! Hans en Marjon Gorter zijn nog niet zo lang lid van onze club maar ze zijn wel opvallend vaak aanwezig bij de evenementen. Het enorme aantal aanmeldingen kwam derhalve niet uit de lucht vallen.

We arriveerden op een prachtige locatie, Golfbaan Dirkshoorn. Hier bleek dat golfers vroege vogels zijn. Bij onze aankomst rond 10.30u verlieten de eerste golfers alweer de baan. De hoeveelheid glimmende ‘Dinky Toys’, keurig in rijen opgesteld was, zoals altijd weer, een indrukwekkend gezicht.

Walter heette iedereen van harte welkom en stelde de nieuwe leden voor. Daarna nam Hans het woord en hij gaf ons een korte maar duidelijke briefing. Snel bleek dat de rit als doel had: Genieten. Nadat aan iedereen de goodiebag met roadbook was uitgedeeld kon de rit beginnen. Deze voerde ons door een gevarieerd, prachtig en typisch stukje Holland. Wij hebben onze ogen uitgekeken. Tussen de schilderachtige dorpjes en het water door zijn we via een prachtige route naar Medemblik gereden, waar we pas echt ‘op stoom’ konden komen.

Stoommachines en windmolens
In Medemblik werden we weer hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje. Daarna werden we welkom geheten door de zeer vriendelijke en gemotiveerde vrijwilligers die een echt Hollands stukje folklore in stand houden. Met veel enthousiasme legden de echte stokers en machinisten uit hoe de aloude stoommachines werken. De industriële revolutie wordt door hun zeer levendig gehouden. Natuurlijk zeer interessant omdat wij ons nu weer bevinden in een transitie periode voor wat betreft onze energievoorziening. Wel apart dat we via windmolens naar stoommachines gingen en nu weer terug naar windmolens. Zelfs een stukje geschiedenis werd door de vrijwilligers weer opgefrist. Ook hier bleek weer dat alles tot in de puntjes georganiseerd was. Hulde!

Het tweede deel van de rit was minstens zo interessant en we hadden veel bekijks. Wanneer zie je nu zoveel mooie Porsches achter elkaar rijden? De aangekondigde barbecue en de start van de formule 1 zorgde ervoor dat iedereen ruim op tijd terug was.

Een goed georganiseerde barbecue inclusief drankjes en niet te vergeten de prijsuitreiking sloten deze prachtige dag af met een eerste plaats voor Bart Rovekamp en Mark Harbers. Zij namen een lijvig Porsche naslagwerk mee naar huis. De tweede plaats was voor Jaap en Cora Constant. Zij gaan thuis vast iemand blij maken met de Nikko radiografisch bestuurde Porsche 911 GT3 Cup. De derde plek was voor vader en dochter Ad en Leonie van Walchren, die samen een fles champagne mochten delen. Iedereen ging met een voldaan en goed gevoel weer naar huis. Nogmaals veel dank aan Hans en Marjan Gorter, wij hebben genoten!

Erik van Tilburg en Christel Heijnen

 

klik hier voor het fotoverslag