Skip to main content

De PCH ontving een verzoek om hulp van de ‘Doe een Wens’ Stichting Nederland. Joop Arendsen en Walther Blijleven gaven prompt acte de présence.

Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder.

Maandag 29 augustus is het de wensdag van Mark. Als er een mooie, grote, witte limousine voor komt rijden, kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Onderweg naar Leusden wordt flink genoten van de limo. Maar als we aankomen bij Porsche Centrum Leusden, heeft Mark alleen nog maar oog voor de mooie auto’s daar. Natuurlijk worden ze allemaal bekeken en na een lekker taartje mogen we even kijken in de werkplaats. Na een rondleiding mag Mark zelfs meerijden in een Porsche! Samen met zijn vader stapt hij in een 911 Edition 918 Spyder en de dames nemen een Cayenne. Op de snelweg wordt er even flink gas gegeven, maar dat blijft niet onopgemerkt. Een auto van het programma ‘Blik op de weg’ staat op de uitkijk en gaat achter de snelle Porsche aan. Ze laten de Porsche stoppen bij een benzinestation en een politieagent en cameraman stappen uit de auto. Mark wordt gevraagd mee te komen en hij bekijkt samen met de agent het filmpje van de achtervolging. Volgens de agent reed de Porsche 150km/h, maar volgens Mark zelfs 180! Gelukkig ziet de agent dit door de vingers en laat hij Mark gaan met alleen een waarschuwing. We rijden, iets rustiger, terug naar het Porsche Centrum.

Na de lunchen rijden we door naar het ANWB Test- en Trainingscentrum. Na een lekker drankje gaat de limousine de baan op. Hij is natuurlijk helemaal niet zo snel als de Porsche en kan niet slippen op de gladde baan. Maar dan komen er opeens 2 Porsches de baan op rijden; een zwarte Boxter Cabrio en een oranje GT3RS!! Mark kruipt meteen in de oranje Porsche (zijn lievelings-kleur!) en rijdt wat rondjes mee op de baan. Hij vindt het prachtig! Ook de rest van de familie is wel in voor een ritje in de snelle Porsches. Na een mooi certificaat en een autoboekje van de ANWB gekregen te hebben, stappen we de limo weer in.

Omdat we toch wel trek hebben gekregen, rijden we door naar Zandvoort. Daar wacht een mooi versierde tafel in het gezellige strandpaviljoen Plazand al op ons. Mark bestelt uiteraard een pannenkoek. Omdat het zulk lekker weer is geworden, gaan Mark en zijn zussen even lekker het strand op. Als ze terugkomen voor het eten, is er opeens wel een hele rare ober aan het werk. Het lijkt Mr. Bean wel! Hij is heel onhandig en zet alle borden verkeerd neer. Weer thuis gekomen krijgt Mark nog een limousine van lego en ook zijn zussen krijgen een mooi afscheidscadeau. Mark, zijn ouders en zijn zussen vonden het een geweldige dag!