Skip to main content

Waar kun je in Nederland ongestraft met 190+ km/u een politiewagen met knipperende zwaailichten inhalen, om vervolgens zelf door Jan-Peter Balkenende te worden ingehaald?

Op 11 augustus vond de 7e editie van de circuitdag van de Stichting Racen Tegen Kanker plaats op het TT circuit in Assen. De term circuitdag dekt eigenlijk de lading niet. Behalve meerijden met sportwagens en achterop racemotoren, konden de aanwezige kinderen en hun broertjes en zusjes genieten van Dakar Jeeps en –trucks in het terrein, politie-, brandweer- en legervoertuigen waar je in mocht kruipen, varen in patrouilleboten van de politie, karten, Quad rijden, rondvluchten met 2 Robinson 44 helicopters, optredens van Sita en Kim de Boer en nog veel meer….

Ruim 90 sportwagens zijn die dag beschikbaar om rondjes over het circuit te draaien met de kinderen en hun ouders. Een bonte verzameling Lamborghini’s, Ferrari’s, veel Donkervoorts, Wiesmanns, diverse andere auto’s en natuurlijk veel Porsches. Uit de PCH gelederen hebben zich 9 coureurs aangemeld: Henk Broeksema, Peter Ganseman, John Hartman, Pedro Morres, Michel Oude Vrielink, Daniël Sandifort (in een Westfield Cup Racer), Ernst van Veen, Erik de Vaal en Henry de Vaal.

De auto’s zijn ingedeeld in twee groepen met elk 2 x 40 minuten rijtijd. De eerste sessies in de ochtend zijn op een nog natte baan. Er wordt flink gegleden op het circuit en er wordt menig uitstapje buiten het asfalt gemaakt, meestal tot grote vreugde van de passagiers. In de middagsessie blijft de baan droog en kan er echt stevig gereden worden. Dat daarbij de meerijdende politieauto (met zwaailichten) regelmatig wordt ingehaald verhoogt de pret voor de kinderen alleen maar. Voor de deelnemers is het eerlijk gezegd gewoon een dagje genieten op Assen met als bonus het enorme plezier dat we de kinderen en hun ouders bezorgen. Bekendste coureur op het circuit is Jan-Peter Balkenende die een SLS AMG (520 pk) tot zijn beschikking heeft. Het moet gezegd: de man kan prima sturen! Mooiste Porsche op de baan: de funkelnagelneue GT2 RS van Jan de Boer.

Lachende gezichten, trotse ouders en grootouders en vooral het vergeten van de ellende waarin deze gezinnen zich momenteel bevinden. Zij zijn de belangrijkste race aan het rijden en dat is die tegen kanker. Wij gaan door met onze steun voor deze race tegen kanker en hopen dat jullie allemaal deze strijd zullen winnen om zo over een tijdje op het podium te kunnen staan en te kunnen roepen: ik heb geen kanker meer!