Skip to main content

21 september 2011

300 Porsche clubleden uit de hele wereld waren op 19 september te gast op de Porsche stand op de IAA in Frankfurt voor de Porsche Clubnight. De onthulling van de nieuwe 911 (991) was uiteraard het hoogtepunt van deze avond.

In het PCH e-magazine van juni werd de mogelijkheid aangekondigd deze avond te bezoeken. De inschrijving vond online plaats, op basis “wie het eerst komt…” De PCH wist uiteindelijk 9 kaarten voor deze avond te bemachtigen. De belangstelling was overweldigend en er waren Porsche clubleden uit alle delen van de wereld aanwezig.

’s-Middags op de Porsche stand was er amper iets van de 991 te zien, er waren zoveel mensen dat het onmogelijk was de auto goed te bekijken. Om 19.00 uur was het publiek uit de hal verdwenen en ging de stand open voor de gasten van de Porsche Clubnight. Na een uitgebreide borrel volgde een spectaculaire onthulling en presentatie van de 991. Vervolgens werd een uitgebreid diner aangeboden. De 300 gasten pasten ruimschoots in het restaurant boven de Porsche stand. Na het diner was er prima live muziek. Er kon gedanst worden, de 991 kon uitgebreid bewonderd worden en er was ruimschoots gelegenheid om de aanwezige technische specialisten van Porsche het hemd van het lijf te vragen.

Wat de meeste Porsche liefhebbers zal interesseren: wat is de eerste indruk van de 991? Alle aanwezigen waren het er over eens dat de 911 enorm veel mooier is geworden. Langer, breder, lager en een langere wielbasis staan de auto erg goed. In het design zit (excusez le mot) een vleugje Aston Martin dat de 911 chiquer dan ooit maakt zonder de sportiviteit geweld aan te doen. Integendeel, de auto ziet er extreem stoer uit. Opvallend zijn vooral de nieuwe achterlichten en de nieuwe spoiler. Breder dan voorheen en de spoiler komt naar boven, zonder het moterdeksel mee te nemen. Doe je dat motordeksel open dan zie je nog twee ventilatoren en verder helemaal niets meer. Ook opvallend is de drukke belettering achterop de auto. In het groot de merknaam Porsche en daaronder de volledige typenaam, bijv. 911 Carrera S. Dat is wel erg druk, maar ongetwijfeld is het mogelijk op verzoek wat minder tekst te laten plaatsen.

Meer discussie was er over het interieur. De één vind het prachtig, de ander vindt het veel te luxe voor een 911 en mist het spartaanse karakter van vroeger. Het interieur is een combinatie van elementen uit de Panamera (klokkenwinkel) en de Carrera GT (tunnelbak en versnellingspook). Fraai is het in ieder geval.

De Porsche Clubnight was een unieke belevenis waar de clubleden erg van hebben genoten. Als gewoonlijk bij Porsche waren de organisatie, de gast-vrijheid en het niveau van dit evenement van extreem hoog niveau.

klik hier voor de volledige fotopagina