Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Eén van de jaarlijkse toppers, de P&P toerrit, standaard een toerrit met een combinatie van mooie rit en vele strikvragen. De meeste PCH leden zijn de tel kwijt, maar hoeveel jaar doen die jongens dit al? Net als vorig jaar werd er door een plassengebied gereden, ditmaal rond de Nieuwkoopse plassen. Vaak wordt bij dit soort evenementen een argeloos aspirant-lid gestrikt voor een verslag. Ditmaal waren twee oudgedienden aan de beurt, Ad en Jannet Bakker, die de benoeming tot speciale verslaggevers goedgeluimd aanvaarden.

Zondag 16 mei 2004

Het is weer zo ver, Peter en Paul (P & P) organiseren weer één van hun beroemde toerritten, deze keer rondom de Nieuwkoopse Plassen. Ad en ik dachten: 'OK, daar moeten we naar toe, die jongens doen altijd zo hun best' En het is natuurlijk ook leuk om oude en nieuwe bekenden weer eens te zien, dus we gaan mee. Op een zonovergoten zondag verblijven we in Loosdrecht en vertrekken tijdig naar Nieuwkoop. GPS aan en 'Alexandra' (zo noemen we haar) brengt ons richting Nieuwkoop. Moet niet zo ver van Loosdrecht af zijn. Nou, je wilt het niet weten! Allemaal wegomleggingen enz. met als gevolg dat wij ongeveer 12:20 uur in plaats van 12:00 uur te Nieuwkoop arriveren. Jezus Mina, daar heb je dan zo'n boordcomputer voor nodig, ik kan het zelf beter!

Afijn, wij komen aan op een heerlijk zonnig terras aan het water, bij restaurant Tijsterman. Iedereen is er al en de sfeer is meteen optimaal. Begroetingen over en weer en direct lekker bijkletsen, koffie met gebak en de dag kan niet meer stuk. Tot er om 13:00 uur gezegd wordt dat we gaan starten. OK, papieren in de hand en we gaan rijden. Wij hebben nog niet zo vaak puzzelritten gereden, dus na ongeveer 400 meter denk ik: ´Oh God, laat ik eerst eens even lezen wat de regels zijn en zo'. Nu, je begrijpt het al, de eerste vraag hebben we dan dus al gemist (nou ja, doen we misschien nog op de terugweg). Nadat de rust in de auto is weergekeerd wordt het toch nog leuk. We genieten van de natuur en komen langs vele mooie plekjes waar je anders nooit komt. Zoals paadjes van twee meter breed, en dat met een Turbo, Ad rijdt soms stapvoets.

Maar goed, we rijden met een gezellig groepje en vooraf was door Peter gezegd: 'Doe rustig aan, jullie kunnen onderweg nog best ergens een drankje drinken'. Nou, nergens dus! Ja, wel helemaal in het begin, maar dan heb je nog geen dorst. Maar om een uur of drie krijg je wel trek in een pilsje of een colaatje. Niets van dat alles en dan moet je ook nog op de weg letten om de route te kunnen volgen en de vragen beantwoorden. En de bonusvragen en de strikvragen zoals ''hoeveel kunsteendjes zwemmen er in het water" zien op te lossen. Wij maar tellen, tot er op een moment een 'intelligent' persoon vraagt: 'heb jij wel eens kunsteenden zien zwemmen?' Hup, fout, corrigeren mag niet, dus strafpunt. Wel lachen, want je tuint er zo maar in, Paul.

Zo zijn er een heleboel leuke vragen bedacht en prachtige plekjes ingesloten en uiteindelijk komen wij weer terug bij Tijsterman. Om vijf uur worden de rit en de vragen besproken door Paul, die er echt schik in heeft om ons de strikvragen te hebben gesteld. Vervolgens worden de prijzen uitgereikt. Ton en Judy van Heuzen hebben de eerste prijs gewonnen, leuk! Ondergetekende bereikt ondanks wat strafpunten toch nog de vijfde plaats Als afsluiting hebben we nog met een kleinere groep gegeten bij restaurant Tijsterman. Lekker eten en een goede bediening, dat mag ook wel eens gezegd worden! Uiteindelijk zijn wij voldaan om elf uur langzaam naar huis gereden en iedereen is het er over eens: 'Dat moeten we volgend jaar weer doen.'

Peter en Paul, bedankt!

Jannet Bakker von Hilgen