Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12
 Zondag, 17, Februari, 2008

Beste Porsche Vrienden en Vriendinnen,

In de aanloop naar een nieuw Porsche seizoen vindt er op 17 februari een bijzonder PCH evenement plaats. Een evenement bestaande uit drie zeer verschillende delen, waarbij u zelf kunt kiezen aan welke onderdelen u wilt deelnemen.

A) Rijden met Stichting ‘Doe een Wens’ voor Tim

Stichting Doe een Wens heeft ons gevraagd te helpen om Tim een onvergetelijke dag te bezorgen. Tim, 16 jaar, is erg ziek. Hij woont met zijn zusje Roos en zijn ouders in Mijdrecht. Hij is een groot autoliefhebber en het is zijn wens om met zijn lievelingsauto, een Porsche 997 GT3 te rijden op het circuit van Zandvoort. Stichting Doe een Wens heeft besloten om dat voor hem te gaan regelen. Porsche Centrum Gelderland en de familie Bleekemolen hebben hun medewerking toegezegd. Porsche Centrum Gelderland stelt een GT3 en een Cayenne ter beschikking en één van de Bleekemolens gaat met Tim rijden op het circuit. Het zou geweldig zijn als Tim onder begeleiding van een stoet Porsches opgehaald wordt bij zijn huis in Mijdrecht, waarna de stoet onder politiebegeleiding naar Zandvoort zal rijden. En die stoet Porsches, daar kunnen wij misschien voor zorgen.

B) Toerrit Midden Nederland

Aansluitend wordt er op Zandvoort door Race Planet / Bleekemolen voor de PCH leden koffie met een broodje geserveerd en als de tijd het toelaat, kunnen de deelnemers aan deze rit ook een (rustig) rondje over het circuit rijden met de eigen auto.

Vanuit Zandvoort rijden we een toerrit naar het stadje IJsselstein, onder de rook van Utrecht, waar we in het centrum van de stad kunnen parkeren bij het oude renaissance raadhuis met een historie die teruggaat tot 1560. Geen puzzels, geen bolletjes en pijltjes of strikvragen, maar een rustige toerrit waarin een aantal mooie binnenwegen worden opgenomen.

C) Wijnproeverij en eeterij

In het oude raadhuis van IJsselstein is Brasserie 1560 gevestigd. Hier zal wijnkenner Huub Oostendorp ons een aantal wijnen presenteren, waarbij hij zal vertellen over de oorsprong en bijzonderheden van de gekozen wijnen. Bij aankomst gaan we twee wijnen proeven en vergelijken. Vervolgens worden drie mooie gerechtjes geserveerd, elk met een bijpassende wijn, waarbij uiteraard ook weer de nodige informatie over die wijn wordt verstrekt. Het geheel staat garant voor een bijzondere en gastronomische middag.

 

Programma

A) Rijden voor Tim met ‘Doe een Wens’

09:30 Verzamelen in Mijdrecht

09:45 Vertrek naar Zandvoort

11:00 Aankomst Zandvoort

 

B) Toerrit Midden Nederland

12:00 – 13:00 Koffie en broodje bij Race Planet / Bleekemolen, circuitpark Zandvoort

Indien de tijd het toelaat, een rondje over het circuit

13:00 Vertrek richting IJsselstein aan de hand van een routebeschrijving

 

C) Wijnproeverij bij Brasserie 1560 in IJsselstein

14:30 Wijnproeverij met toelichting en drie heerlijke gerechtjes

17:00 Einde evenement

 

Prijzen

Onderdeel A) Geen kosten

Onderdeel B) € 15,- per persoon

Onderdeel C) € 37,50 per persoon

 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven tot en met 10 februari, maar u zult begrijpen dat Stichting Doe een Wens graag zo snel mogelijk hoort met hoeveel auto’s wij de stoet komen versterken, daarom stellen wij een omgaande reactie zeer op prijs!