Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

9 september 2007

Deze PCH toerrit door het land van Flipje werd georganiseerd door Walther Blijleven en Dave Fagan. De opkomst was verheugend hoog en zowel de sfeer als het weer waren prima! Betty en Kees Dogterom-Verburg accepteerden opgewekt hun aanstelling als speciale verslaggevers en zij verzorgden onderstaande verslag.

Om half acht ging de wekker en scheen de zon al door het raam, dit beloofde een mooie Porsche-dag te worden. Nadat we de herintredende leden Dominicus en Marjon Smit in IJsselmuiden hadden opgehaald zijn we richting Tiel gereden om ons bij restaurant De Hamsche Brug te verzamelen.

Na even lekker met Dominicus het gas te hebben ingetrapt zagen we op de parkeerplaats Leo en Marjolein Biermans met hun nieuwe aanwinst, een zilverkleurige GT3. Deze vinden we toch beter bij Leo passen dan de rode bi-turbo. Vervolgens werden we in het restaurant ontvangen met koffie en het welbekende PCH gebakje.

Na een welkomstwoord van onze voorzitter werden een aantal nieuwe leden geïntroduceerd en werd het woord overgegeven aan Dave en Walther, die het programma van de toer en het bolletje - pijltje systeem uitlegden. De route ging naar Berg en Dal langs de appelboomgaarden en over kleine landwegen. Na het opzoeken van de Treasure Hunts van Dave, waarvan één foto niet bestond, begon na aankomst bij het Val Monte Hotel in Berg en Dal op de parkeerplaats meteen de onderhandelingen over de niet gevonden foto’s. Binnengekomen moesten de papieren van de eerste helft van deze toer direct ingeleverd worden en werd de lunch geserveerd.

In Val Monte heeft men gedacht dat Porsche rijders droog brood moeten eten om hun auto te kunnen rijden want we kregen een zeer zware lunch voorgeschoteld. Er werd een Rucola- soep met opgeklopte kerrieroom geserveerd, aansluitend een Baramond-filet met kreeftensaus, groentegarnituur en gegratineerde aardappeltjes met tot slot een Grand dessert! Na de nodige wijntjes en koffie begonnen we aan de tweede etappe van de toer. Deze ging van Berg en Dal terug in de richting De Hamsche Brug.

Het weer bleef die dag super en de kappen van de cabrio’s konden open blijven, zodat we volop van het land van Maas en Waal konden genieten. De bijrijders waren na de lunch vermoeid en we reden dan ook de ene Tuut in en de andere Tuut uit. Hier kon je ook gelijk de auto’s met navigatiesysteem herkennen; die reden namelijk heel andere rondjes om de Tuut parallelweggetjes. Om ongeveer vijf uur kwamen we eindelijk aan in De Hamsche Brug, alwaar de prijsuitreiking al in volle gang was. Helaas, we zouden anders zeker in de prijzen zijn gevallen…..

De foto-puzzel bleek achteraf toch niet al te moeilijk, want er waren maar liefst drie equipes die alles goed hadden. Dave heeft improvisatietalent en organiseerde meteen een quiz om de eerste plaats te kunnen bepalen. De vragen hadden niets met Porsche te maken maar alles met Formule 1 en ……. Ferrari! Tja, degene die de vorige dag de kwalificatie van de F1 gevolgd had was natuurlijk duidelijk in het voordeel. Uiteindelijk ging de 1e prijs naar Henry de Vaal en Christine Hiemstra.

Na de borrel en de bitterballen werd er gedineerd. De lunch was nog nauwelijks verteerd, maar we hadden gezegd dat we zouden aanschuiven, dus gingen we met nog 30 andere PCH-ers aan tafel. Na de carpaccio of de gerookte zalm kwam het hoofdgerecht; lekker gebraden lamsvlees en als toetje aardbijen met slagroom. Na de koffie gingen we weer richting huis in Genemuiden. Dit was weer eens een ouderwetse PCH-dag, zoals we ze vroeger ook beleefden, en met een prima opkomst. Onze complimenten voor de organisatoren!

Betty en Kees Dogterom Verburg