Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

door Marcel Zandvliet

Een zonovergoten zondag in Lelystad en het is volle bak: meer dan 24 Porsches, bestaande uit enthousiaste 911 en Boxster bezitters binnen de PCH en een aantal aspiranten. Na een toelichting over de dag, gaan we richting de gepoetste bolides. Rond 10:15 schuift het hek van het terrein opzij en mogen we "los", het strakke asfalt op voor de Rijvaardigheidstraining. De PCH instructeurs, Evan, Daniël en Erik vandaag hebben er duidelijk zin in en met een verdeling in drie groepen, op ervaringsgraad, worden een aantal oefeningen (circuit, slip en slalom) om toerbeurt gedaan.

Het asfalt lag er strak bij, met de voorjaarszon op onze bolides. De PCH’ers lieten zich niet onbetuigd: de geur van de warme motoren, gecombineerd met de remmen, het rubber van de (winter?)banden: één en ander was goed 'ruikbaar' op de prachtige baan van de Politieacademie in Lelystad.

De organisatie had zich weer danig uitgesloofd om ons een prachtige, zonnige en vooral leerzame dag voor te schotelen. De kappen van de cabrio's moesten volgens de regels wel gesloten blijven maar er was voldoende tijd om uit de auto langs de kant de collega's te zien 'vlammen' en te genieten van het onverwachte zonnetje. Tussen de oefeningen door een welverdiende break voor onze passies (in dit geval bedoelen we onze Porsches:)) en de inwendige mens in het clubhuis, vandaag dus de Politieacademie. Prima lunch met soep, salade en snacks en het nodige vocht om het tweede dagdeel met rondgevulde buik in te sturen.

Onze raspaardjes werden, eventueel na bijtanken bij de lokale pomphouder, weer bestegen en op gingen we naar de volgende reeks met oefeningen. Voor een aantal oefeningen werd al ras duidelijk dat rijvaardigheid alleen met het credo 'oefening baart kunst' onder de knie te krijgen is. Persoonlijk moet ik zeggen dat de slipbaan een eye opener was en het uptempo sturen op het circuit met de chicanes en nodige hindernissen was ook ontzettend leerzaam.

In het deelnemersveld vielen de nodige competitieve woorden, ondanks de trainings- en niet racegedachte was vooral de bijna traditionele slalom weer een Champions League onder de bestuurders. Het geluid van de 911-en en Boxsters was een heerlijke melodie bij het wachten op de volgende beurt bij de oefeningen: naast het weer en de perfecte organisatie toch echt met stip op nummer 3 voor de algehele beleving van deze dag: wat delen we toch een prachtige passie met elkaar!!

Afgesloten werd rond half 5 in het clubhuis, waar de drie prijzen werden uitgereikt. De organisatoren en instructeurs werden namens alle deelnemers daarna met applaus hartelijk bedankt voor deze geweldige dag. Met heerlijk nageurende bolides verdwenen wij de (bijna) zomerse zondagavond in. Op naar olie bijvullen, een wasbeurtje en uiteraard een volgend PCH evenement!

klik hier voor de fotopagina

Klik hier voor de uitslagen