Skip to main content

De eerste PCH/NPC circuitdag werd verreden op het circuit Jules Tacheny in Mettet, België op 27 oktober. Na twee jaar in de wachtrij gestaan te hebben, was het eindelijk gelukt een reservering te krijgen op dit onlangs vernieuwde circuit. Een circuit afhuren is zowel voor de PCH als voor de NPC een dure aangelegenheid met een stevig financieel risico. Daarom werd besloten deze dag gezamenlijk te organiseren zodat de kosten gedeeld konden worden. Deze eerste samenwerking bleek een groot succes. Maar liefst 45 auto’s en ca. 75 deelnemers meldden zich op een regenachtige zondagmorgen op het Belgische circuit.

Het circuit van Mettet wordt ook wel ‘klein Laguna Seca’ genoemd vanwege de hoogteverschillen en een mooie ‘corkscrew’ bocht. De voorziening op dit circuit waren verrassend goed en de organisatie had niets aan het toeval overgelaten. Twee fraaie leslokalen stonden ter beschikking voor de instructie en er is een zeer fraaie kantine met uitzicht over het hele circuit, waar een uitstekende lunch van Belgische kwaliteit werd geserveerd. In de controletoren werd het circuit permanent bewaakt met 24 camera’s; er stonden vier ervaren marshalls langs de baan en er was voorzien in een ambulance met twee verplegers en een arts, een safety car en een sleepwagen met bemanning.

De deelnemers werden ingedeeld in drie groepen, te weten: licentie houders, ervaren circuitrijders en beginners. De eerstgenoemde groep kon na de briefing en korte verkenning van het circuit voluit genieten van het vrij rijden. Voor de andere twee groepen vond eerst een theoretisch gedeelte plaats waarna de groepen om beurten onder begeleiding van niet minder dan vier instructeurs de baan opgingen.

Ondanks een erg regenachtige start van de dag en een flinke plensbui tussendoor werd er geen schrammetje aan schade gereden. Complimenten aan alle deelnemers voor het uitstekende rijgedrag op de baan! De groepen die les kregen waren erg onder de indruk van de kwaliteiten van onze eigen instructeurs. Voor een aantal beginners was het zeker een spannende dag maar de conclusie na afloop was unaniem: “alleen zo kun je leren om je Porsche echt te beheersen”. De sportcommissies van de PCH en de NPC zien op basis van de ervaringen deze dag zeker een toekomst voor meer gezamenlijke sportevenementen. Daarbij zal op afzienbare termijn hopelijk ook Mettet weer aangedaan kunnen worden.

klik hier voor het fotoverslag