Skip to main content

Zondag 15 mei was het traditiegetrouw weer P & P dag! De 26e editie van de door Peter en Paul al jaren in goed overleg uitgedachte toertocht met tricks en trucs vol humor. Er gaan maanden van voorbereiding aan vooraf, al is het maar om een reden voor gezelligheid te hebben.

Dit jaar stond de P & P Toer in het teken van pandjes in een waterrijk stukje Holland, rond de Nieuwkoopse Plassen. Aan de hand van spreuken op huizen en boerderijen moesten er punten gescoord worden. Alles onder het motto: Kijk goed om je heen anders mis je veel!

Het verzamelpunt was Restaurant & Hotel De Watergeus in Noorden, daar werden roadbooks en scorelijsten uitgedeeld. De ongeveer 90 km lange toertocht werd niet gekenmerkt door snelheid, maar door oplettendheid aan de linker- en rechterzijde van de weg. Het gebied is prachtig en overal in de streek staan pittoreske huizen en boerderijen voorzien van een naambord.

De grotendeels zonnige dag werd afgesloten met een fantastisch diner. Het heeft Peter en Paul het nodige rekenwerk gekost, maar dit was de uitslag:

1e Prijs: team Zuiderwijk

2e Prijs: team Zuurbier / Van Campen

3e Prijs: team Kesselaer

Poedelprijs: team Van der Klis

Peter en Paul, jullie kunnen jaarlijks rekenen op een vaste schare aan trouwe aanhangers van de P & P Toer. Daar komen dan elk jaar weer de nodige nieuwkomers bij kijken, zodat de rij met deelnemers langer en langer wordt. Het was wederom een fantastische dag, waarvoor dank. Graag tot volgend jaar!