Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Om ongeveer kwart over tien arriveerden wij bij Bilderberg Hotel 't Speulderbos te Garderen, waar wij hartelijk werden begroet door Walther en Resie Blijleven. Goed voorbereid zat Resie achter haar tafel om iedereen van de 44 (!) deelnemende auto's te ontvangen. Aaa de bar kregen we een lekkere cappuccino en met PCH-logo versierde petit fours geserveerd. Het was een gezellig geroezemoes in de steeds voller wordende zaal. Iedereen moest voor Ellen poseren, zij is druk bezig een "smoelenboek" samen te stellen.

Toen allen aanwezig waren nam voorzitter Walther het woord om ons welkom te heten, enige uitleg te geven, een prettige toer te wensen en natuurlijk nieuwe leden apart te verwelkomen en voor te stellen. Hierna vertrokken de deelnemers één voor één. Prima weer deze dag op de Veluwe. Ondanks dat de vele loofbomen nog kaal waren, is het een immer fraaie omgeving. 

Lekker "relaxed" door dit mooie deel van Nederland rijdend passeerden we Kasteel Staverden. Het blijft een héél fraai optrekje. Het was vandaag wederom flink oppassen geblazen. Rijden we goed? Waar zijn alle - zoals iemand opmerkte - tricky foto's genomen? Bijvoorbeeld dat kleine manneke in z'n nisje, of ‘PAS OP! Schrikdraad’, terwijl er kilometers van dat draad gespannen zijn in de omgeving. Om nog maar te zwijgen over alle vogelkastjes. We rijden door een afwisselend landschap van heerlijk rustige bossen met flinke ouwe reuzen, zowel als jonge aanplant en uitgestrekte heidevelden. 

De rit voerde ook door dorpjes die leken te slapen, er was bijna niemand op straat te zien. "Het zwarte schaap van de familie." Wel, een boerenfamilie in de buurt van Terwolde heeft velen. Op vier pootjes en in de wei. Vanaf de slingerende dijk langs de IJssel had je uitzicht op de uiterwaarden en de stad Deventer. Onderweg weiden vol met duizenden paardenbloemen, geel oplichtend in de zon. 

Jammer genoeg konden we niets gebruiken op het terras van Restaurant 't Diekhuis, dit ligt prachtig aan de rivier met mooi zicht op de stad. Gesloten. Schijnt goed te zijn, dus een plek om te onthouden. In plaats daarvan gegeten in het Museum-café ‘De Kribbe’ in Wilp waar we net de laatste koppen aspergesoep bemachtigden. Binnen vele oude landbouwvoorwerpen, tractoren enz. en buiten op het parkeerterrein ..... Porsches. Er waren meer leden van de PCH neer gestreken. Af en toe groepjes fietsers en motorrijders, die het eveneens goed toerweer vonden die zondag. In een zeer Nederlands landschap ontbreken molens natuurlijk niet. Er staan hele bijzondere exemplaren langs de binnenwegen. 

Rijkswegen gebruikten we niet, we reden er alleen overheen of onderdoor. Grappig gezicht op de hoek Kerkweg / N788 in Beekbergen, ramen vol stijve naakte mensen. Het bleek een etalagepoppen firma te zijn. In de buurt van De Krim .. oh jé .. twee spetters. Maar nee het bleef droog gelukkig. Met het dak van de Targa weer open hebben we onze route voortgezet. Helaas geen tijd om "Apies" te kijken onderweg. Evenmin om "Zandkastelen" te bouwen. Bij het links afslaan de Garderenseweg op, zagen we aan de overkant Café de Viersprong klaar voor Koningsdag - het hele pand was reeds in oranje ingepakt!

Aangekomen op de eindbestemming Bilderberg Residence Groot Heidenborgh, verzamelde de hele groep in de bar voor een drankje en vooral voor uitslag en de prijsuitreiking, maar zeker ook om te raden hoeveel choco-eitjes Walther en Resie hadden meegenomen. Het juiste aantal raden was heel lastig. De van elke smaak twee stuks, die ik mocht meenemen voor de thuisreis, waren lekker. Maar wat zullen zij nog lang eitjes hebben gegeten, gezien de hoeveelheid. 

Na afloop volgde een buffetdiner in het restaurant. Goed verzorgd, lekker, voldoende en voor elk wat wils van voorgerechten t/m dessert. Van lieverlee ging iedereen huiswaarts, de één om de hoek, de ander met nog een aardig stukje asfalt voor de boeg. Al met al een zeer geslaagde goed georganiseerde dag. Waarvoor dank aan allen die zich er voor ingezet hebben. 

Ineke Sebök

klik hier voor het fotoverslag