Skip to main content

De ontvangst bij Restaurant Het Soerel was hartverwarmend, met alles wat de deelnemers zich maar aan lekkers konden wensen. De goed gevulde start gaf de energie om de ca. 120 km lange toerrit langs de mooiste plekjes van de Veluwe door middel van foto’s en omschrijvingen te volbrengen. De moeilijkheden zaten verscholen in het herkennen van plekken, die op foto’s weergegeven waren.

In de route zaten diverse stukken onverharde weg, die met de nodige voorzichtigheid gereden moesten worden. Bij de diverse uitspanningen onderweg konden we medetoerrijders treffen en de al dan niet gevonden uitslagen uitwisselen. Met een enigszins stoffige bolide kwamen de deelnemers aan het eind van de dag aan bij B&B Mollenvlied. De bestuurders werden hier verzocht als bijrijder plaats te nemen in een minicar. De bijrijders mochten vervolgens geblinddoekt het stuur ter hand nemen en de aanwijzingen van hun “bijrijder” opvolgen. Hilarisch!

Het buffet en de lekkernijen van de barbecue bij Mollenvliet waren meer dan uitstekend verzorgd. Blije gezichten en enthousiaste verhalen werden uitgewisseld, al was het maar omdat er grappig genoeg twee aanwijzingen in het routeboek verwisseld waren. Tot slot werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet met Walther Blijleven en dochter Lisa Blijleven als winnaars van deze puzzelrit, Lo en Marjoline Kesselaar als tweede en een derde prijs voor Michiel Klinge.

Met heel veel dank aan Mieke, Leonie en Ad van Walchren voor de maandenlange voorbereiding van deze tot in detail en vol enthousiasme georganiseerde Veluwetoer!

klik hier voor het fotoverslag