Skip to main content

Traditiegetrouw is de eerste tourrit van het jaar in maart en deze wordt sinds jaren samen met Porsche Groep Zuid georganiseerd. Dit jaar was de 9e editie van dit evenement. De opkomst is altijd hoog, zo tussen de 90 en 110 auto’s.

Allemaal enthousiaste mensen die graag een rondje rijden door ons mooie Nederland. Niet zo maar een rondje natuurlijk, de aanwijzingen moeten wel opgevolgd worden, anders bestaat de kans dat je in ‘the middle of nowhere’ belandt.

Ook deze keer was de opkomst meer dan goed te noemen. Na het welkomstwoord ging men in groepen van 10 auto’s op pad, gewapend met een goodybag en niet te vergeten het roadbook. Daarin stonden alle belangrijke rij-aanwijzingen. Geen fotohunt of moeilijke vragen deze keer. Nee, het werd aan ieders fantasie overgelaten wat men opschreef van de bezienswaardigheden onderweg. De vragen zouden namelijk pas NA de rit worden uitgereikt en dan hangt de score af van de juiste antwoorden. En dus was het zaak om heel veel op te schrijven.

De route stuurde de deelnemers half Brabant door. Een klein foutje in het roadbook maakte alles nog extra spannend, maar gelukkig vond iedereen de weg naar het eindpunt: Drimmelen. In de haven wachtte daar de Zilvermeeuw, een prachtige partyboot, waarop alle deelnemers werden ontvangen met een heerlijk drankje.

De vragenlijsten werden uitgedeeld en iedereen sloeg driftig aan het schrijven. Het was ook belangrijk de tijd in de gaten te houden, want die werden meegerekend in de einduitslag. De uiteindelijke winnaars van de door Porsche Groep Zuid beschikbaar gestelde prijzen waren: 1) Lo Kesselaer, 2) Maarten Manders en 3) Hans Gorter.

Terwijl de organisatie zich boog over de ingeleverde formulieren kon men genieten van een heerlijk koud en warm buffet. Een troubadour zorgde voor vrolijke muziek, oude vrienden werden opgezocht en de lachsalvo’s waren niet van de lucht.

Het weer werkte ook fantastisch mee deze dag, het was zelfs aangenaam buiten op het dek, zodat niet alleen de rokers regelmatig een frisse neus gingen halen. De tocht voerde door één van de mooiste natuurgebieden van ons land, de Biesbosch. Rond half acht meerde de boot weer aan in de haven van Drimmelen en keerde men, na een geweldige dag, weer terug naar huis.

Elly de Graaf

Klik hier voor het fotoverslag