Skip to main content

28 juni 2011

Onlangs waren Porsche en Jeroen Bleekemolen op het circuit van Zandvoort voor 'geheimzinnige' opnames. Waar de filmopnames voor waren is nu duidelijk, de Porsche 360° app. Een waanzinnige app die je de kans geeft om virtueel met Jeroen mee te rijden in een Porsche 911 over het circuit van Zandvoort. Eigenlijk moet je deze app niet proberen uit te leggen maar moet je het echt zelf eens ervaren. Echt uniek.


De Porsche 360° app maakt het mogelijk om bij topcoureur Jeroen Bleekemolen in te stappen voor een spectaculair rondje over het circuit van Zandvoort in een Porsche 911. Als bijrijder kun je daarbij zelf elke mogelijke kijkrichting kiezen door het apparaat de betreffende richting op te bewegen. De Porsche 360° app biedt een bijna levensechte rijervaring. Daarbij is het mogelijk om ‘gewoon’ vooruit te kijken en te zien hoe de ideale lijnen genomen worden. Om Jeroen Bleekemolen te zien rijden, volstaat het om de iPad, iPhone of iPod Touch naar links te bewegen. En door een 180-graden-draai wordt de rolbeugel van de Porsche 911 in race-uitvoering zichtbaar. Kortom, elk gewenst gezichtspunt is te realiseren en dat zorgt ervoor dat de kijker zich in het middelpunt van de actie bevindt. Dat maakt de ervaring buitengewoon realistisch. Zeker omdat Jeroen Bleekemolen de bijrijder meeneemt in zijn rit door bijvoorbeeld aan te geven dat hij bij de Tarzanbocht is aangekomen.

Naast de Porsche 911 video vanuit de passagierspositie is bovendien een video vanaf de achterruit gedraaid met weids uitzicht over de vleugel. Door het apparaat al kijkend naar boven te kantelen is bij deze video de open lucht zichtbaar. In de eerste versie van de app is het tevens mogelijk vanaf de voorkant van de nieuwe Porsche 911 Carrera GTS een aantal inhaalmanoeuvres van dichtbij te beleven. De unieke Porsche 360° ervaringen zijn eenvoudig via e-mail, Facebook en Twitter met vrienden te delen via de 'share'-functie. Deze functie kan worden opgeroepen door tijdens de video op het scherm te klikken en via het camera-icoon een schermafdruk te maken.

Download de app hier:
http://www.porsche.nl/360