Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Op zondag 26 juni togen we met 30 Porsches naar Zwaagdijk-Oost om Neptune Nautisch Comfort te bezoeken, als onderdeel van de Waterlanders Dag. Op een bedrijven terrein, dat voor ons grachtenoordelaars in de middle of nowhere ligt, is het zeer fraaie pand van Neptune gelegen. Met ruime parkeergelegenheid en de aanwijzingen van een paar handige parkeerhulpen pasten alle Porsches op eigen terrein. Binnen was de ontvangst meteen hartelijk met koffie, thee en iets lekkers.

In drie groepen werden we rondgeleid in de indrukwekkende wereld van jacht interieur ontwerp en bouw en met name in de ‘zachte’ tak van deze wereld. Neptune is een bedrijf dat 25 jaar geleden begon met het vormen van matrassen en kussens uit grote schuimblokken. Na jaren is zelfs het bekleden van harde interieurdelen ontwikkeld hetgeen allemaal in eigen beheer wordt gerealiseerd. Bij boten is altijd alles rond en krom, dus het is onnodig om te zeggen dat dit vakmanschap van het hoogste niveau verreist. Nog duizelend van de indrukken  gaan we op weg, voorzien van een professioneel road book en een tas met lekkere hapjes en drankjes.

We rijden langs schitterende wegen door het fraaie West-Friese landschap. Verschillende pittoreske dorpjes komen langs en we rijden over fraaie dijkwegen langs het IJsselmeer. Mooie havenplaatsen als Hoorn en Enkhuizen worden via het centrum doorkruist. Onderweg is er meer dan genoeg gelegenheid om te stoppen voor een hapje en een drankje. Halverwege verwijst het roadbook ons in Wijdenes naar bij Appelkwekerij Ed van der Geest op no.36. Hier worden we hartelijk ontvangen door de boer en boerin, die tot de 3e generatie appelkwekers behoren. Appelen en peren zijn een van de belangrijkste producten in deze streek. We leren dat je appels bijna een jaar kunt bewaren door ze ‘in slaap’ te brengen. Dit gebeurt door ze af te koelen tot net boven het vriespunt en -nog belangrijker- door het zuurstofgehalte te laten zakken tot rond de 1%. Hartelijk uitgezwaaid en met een fles verse appelsap gaan we weer op weg. Op wederom schitterende wegen rondom de A7 dalen we langzaamaan af richting Amsterdam.

Had ik gezegd dat de opdrachten deze keer ook heel bijzonder waren? We moeten op een aantal plaatsen een zo leuk mogelijke selfie maken, waarbij de leukste foto’s een plek in het jaarboek kunnen winnen. Hoe origineel is dat?

Na vier uur in de middag arriveren we bij The Harbour Club. Dit “over the top” restaurant en tevens evenementenlocatie, in het voormalige havengebied in Amsterdam Oost, heeft een even beroemde als beruchte reputatie in de hoofdstad. Op deze schitterende locatie valt ons opnieuw een warm welkom ten deel. Het professionele personeel voorziet iedereen van heerlijke hapjes en drankjes. We wachten met spanning op de uitslag van de vragen en foto’s en uit eindelijk worden de door Neptune beschikbaar gestelde prijzen uitgereikt. Ondergetekende valt - geheel onterecht - niet in de prijzen.

We blijven nog zeker 2 uur op deze locatie loungen en genieten in de zon aan de waterkant. Helaas komt aan alles een eind en nemen we afscheid van organisatoren Marcel en Diana. Bedankt voor deze schitterende dag!

Ron den Besten en Angeline Dekker

 

klik hier voor het fotoverslag