Skip to main content

Voor de tweede maal werd de PCH Club Taxatie dag georganiseerd in samenwerking met Rietveld Taxaties en Porsche Centrum Rotterdam. Dertien Porsches werden getaxeerd door de ervaren taxateurs Dennis Rietveld en Jan Augustijn. Een deel van de deelnemers liet de auto twee jaar geleden ook op deze manier taxeren en wilden weer een up-to-date taxatierapport. Voor de taxateurs was er een mooi scala van oudere en nieuwe Porsches aangemeld.

Porsche Rotterdam was opnieuw bereid als gastheer op te treden. Op die manier was er beschikking over een hefbrug en was er ook een monteur aanwezig om te assisteren waar nodig. Het was nat en koud deze zaterdag maar gelukkig konden de aanwezigen af en toe opwarmen in de fraaie showroom in Rotterdam, waar uiteraard de koffie en de lunch weer prima verzorgd waren en waar veel fraaie Porsches te bewonderen waren. De taxatiedag had zo naast het nuttige aspect ook een gezellig soort ‘cars & coffee’ sfeertje, waar PCH leden elkaar ontmoetten en onder het genot van een kop koffie verhalen en ervaringen uitwisselden.

Het belang van een taxatie werd weer eens aangetoond voor een PCH lid met een fraaie 997, die niet eerder getaxeerd was maar wel all-risk verzekerd is. Volgens de heren taxateurs bedroeg de dagwaarde van die auto voor de verzekering (zonder geldige taxatie) ca. € 10.000,- terwijl de vervangingswaarde boven de € 50.000,- ligt. In zo’n geval kun je van een koude kermis thuiskomen als de auto wordt gestolen of total loss word verklaard!