Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Weercijfer 3 op Weeronline.nl, dat belooft niet veel goeds! Twee last minute afmeldingen (ivm het weer?), het wordt een relatief kleine opkomst.

De weergoden besloten echter anders en het bleef de hele dag droog in Lelystad. De beperkte omvang van de groep betekende veel en intensief rijden met - op verzoek - uitgebreide begeleiding en training door instructeur Daniël Sandifort. Aan het einde van de dag werd door alle deelnemers - beginners en ervaren rijders - bevestigd dat er veel geleerd was.

In tegenstelling tot eerdere edities werd er één grote slalom uitgezet over het circuit, die niet onder de 1 minuut te rijden viel. In de middag stond vrij rijden op het programma, maar de door Dave en Daniël uitgezette slaom beviel zo goed dat de meerderheid van de deelnemers er de voorkeur aan gaf daarmee door te gaan. Uiteindelijk werden de beste tijden van de ochtend- en de middagsessie bij elkaar opgeteld. Voor de die-hards werd in de pauze ruimte ingelast voor vrij rijden over het circuit, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Heel verrassend was de deelname van een kandidaat lid met een Panamera S E-Hybrid. De eigenaar van dit hybride monster stond aan het einde van de dag compleet versteld van zijn nieuw aangeleerde rijkunsten, maar vooral van de bizarre prestaties van deze auto op het circuit. Om dit objectief te testen, reed Daniël Sandifort een ronde met de hybride en kwam slechts ruim een seconde hoger uit dan met de Boxster S. Het probleem blijft natuurlijk wel: in welke klasse deel je zo'n auto in? Dat probleem wordt met het toenemende aantal Porsche model varianten sowieso steeds groter en de sportcommissie zal zich hier ernstig over moeten beraden.

Het culinaire gehalte van de kantine op het Midland circuit is wellicht niet heel hoog te noemen, maar een broodje bal valt voor de meesten toch niet te versmaden. De winnaars van de slalom ontvingen een mooie fles Salentein bubbels, waarmee een mooie en leerzame dag werd afgesloten.

klik hier voor de uitslagen van de slalom

klik hier voor het fotoverslag