Skip to main content
 Vrijdag, 12, Februari, 2016

De Stichting Opkikker is een organisatie waarmee wij graag samenwerken en waar we in het verleden goede ervaringen mee hebben gehad. Voor de Super Opkikkerdag op 12 februari is men nog opzoek naar een aantal sportwagens om een ritje te maken met zieke kinderen en hun gezinsgenoten.

Bent u in de gelegenheid om op 12 februari mee te werken aan deze bijzondere dag, dan verzoeken wij u om u zsm aan te melden via het secretariaat van de PCH.

Op vrijdag 12 februari zal Stichting Opkikker een Super Opkikkerdag, gesteund door de gemeente Middelburg, voor ruim 50 gezinnen met een langdurig ziek kind organiseren in -en om het centrum van Middelburg. 

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren. Tijdens onze (Super) Opkikkerdagen zetten wij alles in om deze gezinnen een dag lang in de belangstelling te zetten. Een dag volledig ontspannen en gewoon plezier maken als gezin. U kunt zich voorstellen dat langdurige ziekte een enorme invloed heeft op het gezinsleven, juist ook voor de ouders én broertje en zusjes. Daarom staan op de Opkikkerdagen en de Super Opkikkerdagen (evenementen waarbij er 50 gezinnen tegelijk aanwezig zijn) alle gezinsleden in de spotlights!

Voor de gezinnen schrijven wij een draaiboek gevuld met activiteiten die zijn afgestemd op de persoonlijke wensen en interesses van de gezinsleden. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn: prins of prinses zijn, compleet met witte koets, kasteel, lakei, champagne enzovoorts. Knuffelen met kalfjes, lammetjes, veulentjes, konijntjes of bijvoorbeeld kuikentjes. Een spectaculaire fotoshoot, sportauto rijden, boeven vangen met de politie of in spoedtraining gaan bij de brandweer. Het circus kan langs komen en de favoriete BN-ers van de kinderen, noem maar op! U kunt het zo gek niet bedenken en het gebeurd tijdens de Super Opkikkerdag! In totaal zijn er ongeveer 35 zeer diverse activiteiten, verspreid in en rondom Middelburg, waarmee wij een programma kunnen samenstellen waarvan wij weten dat we de gezinnen een groot plezier doen. Ieder gezin wordt vervolgens begeleid door één (of meerdere) persoonlijke vrijwilliger(s) die ze de gehele dag in de watten legt en door het verrassingsprogramma meeneemt. De intakes zijn inmiddels verwerkt en de ruim vijftig gezinnen kijken er enorm naar uit!

Nu de intakes met de gezinnen voor deze dag bijna allemaal verwerkt zijn, blijkt dat er een grote behoefte is aan meer sportauto’s. De zes reeds aangemelde sportauto’s zitten nu al de gehele dag vol en er moeten nog een hoop gezinnen ingedeeld worden. We kunnen dus nog wel wat extra aanmeldingen gebruiken! Het gaat om een programma van 9:00 tot ten minste 15:30. Hierna is men welkom om te blijven voor het concert, diner en de bijzondere uitzwaaiparade, maar men kan er ook voor kiezen om naar huis te gaan. De dag is volledig verzorgd qua catering. Er is helaas geen (onkosten) vergoeding mogelijk.

Voor meer info zie: www.opkikker.nl