Skip to main content

De ontvangst en de start van de rally vonden plaats bij Porsche Centrum Gelderland. Daar stond ondermeer een uitstekend ontbijt klaar waarbij een gebakken eitje of omelet niet ontbrak. De echtgenote van Mark Wegh trad op als gastvrouw en de deelnemers werden door haar met de nodige instructies op weg gestuurd. Bij het verlaten van het terrein werden extreem luxe lunchpakketten uitgereikt, verpakt in een fraaie goudkleurige doos.

De rally was op twee niveaus georganiseerd, in een sport- en een toerklasse. De PCH deelnemers hadden overwegend voor de laatste mogelijkheid gekozen. De rally was opnieuw uitgezet door Jan Berkhof, oud Nederlands rallykampioen en meervoudig winnaar van de legendarische Tulpenrally. Dat was weer te merken. De route begon met een stukje kaartlezen dat ook in de toerklasse niet eenvoudig bleek met vele instinkers op de kleine zijwegen en borden met de te vinden symbolen op wegen waar je helemaal niet hoorde te rijden.

Via foto-opdrachten, bolletje-pijltje routes en meer kaartlezen reden we door het fraaie Gelderse landschap richting Schoonhoven, waar de Lek werd overgestoken via de veerpont. Onderweg lieten we ons de gourmet-lunchbox goed smaken. Het niveau van deze rally lag duidelijk ver boven de gemiddelde PCH toerrit. Uiteindelijk kwamen wij tegen 18:00 uur eindelijk aan bij Porsche Centrum Rotterdam waar een uitgebreid dinerbuffet ons opwachtte.

Tot slot van deze geslaagde dag werden de fraaie prijzen uitgereikt aan de winnaars door Harry van Ham, directeur van Porsche Centrum Rotterdam. In de totaaluitslag bleek dat de leden van de ‘klassieke’ Porsche Clubs duidelijk meer rally ervaring hebben dan de PCH deelnemers. Gelukkig werd de eer voor onze club gered door Ron Lopes Cordoso met een tweede plaats in de sportklasse en een tweede plaats in de toerklasse voor Michiel Klinge.

klik hier voor het fotoverslag