Skip to main content

Zaterdag 9 juni werden alle deelnemers vanuit de verschillende hotels met bussen naar het Porsche Museum in Stuttgart gebracht. Zo kwamen de Sternfahrt deelnemers samen met alle andere Porsche clubleden die niet aan de Sternfahrt hadden deelgenomen. Ook daar raakten we onder de indruk van de organisatorische details. Aan je badge kon je een programmaoverzicht hangen met (per groep) het dagprogramma. Zelfde formaat, scheurt niet en het gaatje op de juiste plaats...Deutsche Grundlichkeit...daar kunnen we nog iets van leren. 

Het Porsche Museum was deze dag exclusief gereserveerd voor de deelnemers aan het 70 Years Porsche Sportcars evenement. De eerste activiteit aldaar was het verwelkomen van een bijzondere gast, Suzuki-san, die met zijn Porche 356 de rit van meer dan 15.000 km naar Stuttgart uit Japan had gemaakt.

Onze groep, allen in oranje PCH shirt begon de dag met een bezoek aan de speciale tentoonstelling in het museum. We kregen daar twee primeurs te zien: de originele Porsche 356 met serienummer 356001 en het allereerste rijdende exemplaar van de elektrische Porsche Taycan (de naam van deze nieuwe auto, die eerder als projectnaam ‘Mission E’ had was de avond daarvoor bekend gemaakt). Een blik in het verleden en in de toekomst.

Na een uitstekende  lunch in het museum volgde nog presentaties bij Porsche Exclusive Manufaktur (een beetje reclame moet kunnen) en een presentatie over de indrukwekkende milieu doelstellingen van Porsche. In 2020 moet de hele productie CO2 neutraal zijn en vanaf 2025 moet een zero impact doelstelling gehaald worden, d.w.z. geen enkele belasting van het milieu, op welk gebied dan ook.

Aan het eind van de middag stonden de bussen voor de diverse hotels alweer te wachten en konden we ons opfrissen en omkleden voor het gala diner (helaas geen oranje polo’s deze keer).