Skip to main content

Patricia en Palmiro Kaczorowski organiseerden voor ons een mooie toerrit door Zuid Limburg. Constant van Schaick bood aan om de ontvangst van de Heuvellandroute te verzorgen op zijn vliegtuigonderhoudsbedrijf SAMCO. Deze combinatie viel kennelijk bijzonder in de smaak bij de PCH leden, ruim 50 equipes hebben zich ingeschreven voor dit laatste toerevenement van het clubjaar. De deelnemers maakten met hun Porsche opwachting door met dwars door de grote SAMCO hangar te rijden en aan te sluiten bij een prachtig line-up van bolides onder de vleugel van een Fokker 100

Vlak voor het weekend werd definitief duidelijk dat er op zondagochtend 27 september geen vluchten gepland stonden op Maastricht Aachen Airport. Constant is daarop ingesprongen en heeft voor ons een zogenaamde Runway Run kunnen regelen bij de operationele dienst van het vliegveld. Zo kon het dan gebeuren dat je zomaar als PCH lid op zondagochtend in het zonnetje eventjes een sprintje gaat trekken op de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport.

Nadat iedereen weer een beetje op aarde was beland, nam Palmiro het stokje over om ons te vertellen over de route van vandaag. Een rustige tocht met voldoende tijd om van de mooie omgeving te genieten. Wel moesten er onderweg foto’s uit het roadbook gevonden worden. Deze leverden letters op  om aan  het einde van de dag het juiste woord te kunnen maken. De Amerikaanse begraafplaats Margaten lag ook op onze route. Deze begraafplaats is een monument ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse soldaten ten tijde van de strijd in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en in het Roergebied, gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Aan het einde van de rit , bij Hotel Restaurant De Mechelse Herder stonden Patricia en Palmiro ons op te wachten. Het terras lag heerlijk in het zonnetje en we hadden een geweldig uitzicht over het Geuldal. De in het weiland geparkeerde Porsches vormden een mooi decor voor de roofvogelshow waarop we  getrakteerd werden door Patricia en Palmiro.. Héél veel mooie plaatjes zijn er geschoten tijdens deze indrukwekkende show waar we bijzonder van genoten hebben.

Het buffet dat we voorgeschoteld kregen was bijzonder goed. Verspreid door het restaurant zaten diverse groepjes PCH-ers gezellig samen aan tafel. De eerste prijs voor de puzzelrit ging naar Jan-Willem en Françoise van den Broek . De 2e prijs was voor Rem Koolhaas en Ed Schouten. De 3e prijs voor Erik van Tilburg en Christel Heijnen. Het was een heerlijke dag in Limburg met veel verrassingen en een uitstekende organisatie Dank jullie wel; Patricia, Palmiro en Constant (ook voor de goed gevulde goodiebag).

klik hier voor het fotoverslag