Skip to main content

In het voorjaar van 2017 werd er door het bestuur gesproken over het eindejaarsfeest van de PCH; welke locatie kunnen we vinden, gaan we met een thema werken, hebben we een hotel nodig en misschien een bus? De ervaringen zijn de laatste jaren nogal wisselend geweest. Bestaat er nog wel behoefte aan een dergelijke afsluiting van het clubjaar? Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het bestuur besloten heeft om er nog maar eens de schouders onder te zetten en ook in 2017 een poging te doen een zo aantrekkelijk mogelijke feestavond te bieden.

Zaterdag 25 november was het dan zover. Ruim voor de aanvang lagen de drankmuntjes klaar, waren de naamstickers geschreven, de clubkleding uitgestald én stond het eindejaarsfeestcadeau nog verborgen in de dozen onder de tafel. Vanaf vier uur ’s middags druppelden uiteindelijk bijna 80 leden het Classic Park te Boxtel binnen. Het museum is een inspirerende omgeving voor een autoclub. De uitgestalde klassiekers werden van alle kanten bekeken en bewonderd. Ook de uitgestalde PCH clubkleding kon op veel belangstelling rekenen en menig jack en of shirt werd gepast voor de juiste maat.

Het ‘walking dinner’ werd geopend door voorzitter Walther Blijleven met een hartelijk welkom en een woord van dank aan de organisatie. De leden hadden zich inmiddels al geïnstalleerd aan de diverse hoge en lage tafels. Ieder PCH evenement is een weerzien van de leden onderling en er moest natuurlijk eerst even bijgepraat worden. Onder de welluidende stem van de Nederlandse Elvis was dit niet altijd even gemakkelijk. Een geweldige man met een stem als een klok.

Op de achtergrond konden we op een groot scherm de diapresentatie - gemaakt door Walther - zien. Tijdens de hele avond werden er mooie en leuke beelden van het afgelopen clubjaar getoond. Was de muziek van Elvis misschien nog wat te vroeg op de avond, na het diner viel de inmiddels geïnstalleerde DJ/percussionist  met daarbij een heuse saxofonist in goede aarde. In no time stond de dansvloer vol en dat is de hele avond zo gebleven.

Later op de avond werd de dansvloer vrijgemaakt voor het beloofde eindejaarsfeestcadeau. Dit werd gepresenteerd door Angeline, Ellen en Jur in een geheel spontane choreografie. Op de beat van ‘it’s raining men’ werd door hen de originele PCH paraplu gedemonstreerd. Een prachtig uitgevoerde met clublogo bedrukte ‘andersom versie’. Geen gehannes meer bij het, tijdens regenachtig weer met een paraplu in de hand, in uw Porsche stappen. Een must voor ieder lid en dus straks ook te koop in de shop op de website.

Wie kent niet dit populaire carnavalsliedje van Sjakie Schram (1966) dat door Veilig Verkeer Nederland werd ingezet in één van de eerste anti-alcohol in het verkeer campagnes? In 2017 is het vanzelfsprekend nog steeds niet oké om met drank op achter het stuur te kruipen en een luxe bus stond dan ook klaar om de feestgangers veilig naar het hotel te brengen. Laat er nu toch een grote alcoholcontrole plaatsvinden onderweg…

In het hotel aangekomen werd er nog wat na geborreld in de bar en vernamen we dat niet iedereen ongeschonden de dag was doorgekomen. Al aan het begin van de avond had Judy haar enkelbanden verzwikt en zat dus letterlijk met de voetjes van de vloer. Bij Jan-Willem waren het rubberen banden die voor problemen zorgden. Maar liefst twee lekke banden gereden. Wat een pech voor beiden!

Zondagochtend aan het ontbijt was het weer een gezellige boel in de ontbijtzaal. Verse koffie om wakker te worden en wie geen trek had in brood kon zich tegoed doen aan de pepernoten die door drie jonge Pietjes werden uitgedeeld. We namen afscheid van elkaar en spraken alvast de beste wensen uit voor de komende feestdagen. Tot in 2018!

Ellen Groen