Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

‘Fantastisch’, dat is eigenlijk de beste manier om het 70 jaar Porsche event te beschrijven. Wat een fijne week hebben we gehad en wat een perfecte organisatie van het Porsche team!

Woensdag 6 juni werden we ontvangen in kasteel Vaalsbroek door Claudia Schäffner en haar team. Op de parkeerplaats stond een medewerker met spons en water om de voorruit te poetsen en meteen werden we overladen met een welkomstpakket vol met spullen van roadbook, kompas, vlaggen, zonnebrandcrème en een Polaroid camera (!) tot veel stickers. Er werd verwacht een stickerschema (in het roadbook vermeld) aan te houden. De Polaroid foto’s graag op de daarvoor gereserveerde plaatsen in het roadbook plakken. Ja, niets werd aan het toeval overgelaten, Deutsche Grundlichkeit.

Bij de apéro ontmoetten we Gijs van Lennep, onze 24 uur van Le Mans winnaar (1971 samen met Helmut Marko). Gijs heeft ons de gehele reis begeleid en reed rond in een prachtige 356 met iets te veel stickers. Voor het diner, op de trappen van het kasteel een groepsfoto. Tijdens het diner een life TV verbinding met de andere routes en tot in de vroege uurtjes gesproken met de aanwezige deelnemers (zelfs uit Hong Kong!). De eerste vriendschappen werden gesloten. Leuk zo’n diverse groep mensen met allen één passie.

Op donderdag 7 juni vanaf 9.30 mochten we ‘eindelijk’ vertrekken om het eerste deel van de Sternfahrt West te gaan rijden. Prachtige wegen in de heuvel- en bosrijke Eifel. Leuk om al die Porsches zo door het landschap te zien rijden. Bij aankomst op onze lunchlocatie Burg Flammersheim zat onze held Gijs van Lennep al weer op ons te wachten. Alleen rijden zonder goede co-pilot viel hem niet mee...

Na de lunch op weg naar Trier, één van de oudste steden van Duitsland. Daar kregen we een stadswandeling aangeboden. Prachtige stad en de moeite waard om er nog eens heen te gaan voor een wat uitgebreider bezoek. Het avondeten was weer voortreffelijk in een prachtige locatie (met Michelin ster). Het werd als snel duidelijk dat op gewicht blijven deze week voor velen niet zou lukken. Maar ja Porsche wordt maar één keer 70, dus een goed excuus om er lekker van te gaan genieten. 

Vrijdag 8 juni vanaf 9.30 uur individueel starten. Een lange dag lag voor de boeg. In totaal bijna 300 uitdagende km’s (met ook Autobahn), dus genieten. Bij de lunch in Die Brasserie in Pirmasens konden we eerste ervaringen van deze prachtige route uitwisselen maar het zou ‘s middags nog mooier en uitdagender worden. In een groepje van acht hebben we ‘uitdagend sportief’ gereden om het maar diplomatisch te zeggen. Af en toe miste iemand de afslag, maar die sloot meestal na enige tijd weer aan. Aan het einde van de route, vlak voor Stuttgart, lange files door ‘Bauarbeiten’, een woord dat we na deze week even niet meer kunnen horen. Wat een ellende op die Autobahn. Het lijkt wel of heel Duitsland in de steigers staat.

Bij Burg Stettenfels kwamen alle route deelnemers bij elkaar (200 auto’s), een fantastisch gezicht. Na een drone fotosessie een BBQ op de binnenplaats van het kasteel. Voortreffelijke keuken, prachtig weer en interessante mensen. Een Canadese mevrouw had haar knalgele GT3 maar laten meenemen in het vliegtuig, dat was wel zo makkelijk.

(Hans Gorter)