Skip to main content

Op 26 november 2005 vond de officiële introductie plaats van de nieuwe Porsche Cayman S. Elke dealer vond een specifieke invulling voor dit gebeuren. Overal werd het een feest en verschenen vele honderden bezoekers op de première. De sportieve tweezitter is vanaf heden bij de vijf officiële Porsche dealers in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Oirschot en Leusden te zien. Deze nieuwe sportcoupé krijgt een positie tussen de Boxster S en de 911 Carrera.

De nieuwe Cayman S wordt door een nieuw ontwikkelde zescilinder boxermotor met 295 pk (217 kW) aangedreven. De sprint van nul tot honderd doet de Cayman S in 5,4 seconden, de topsnelheid bedraagt 275 km/uur. De Porsche Cayman S staat met een basisprijs van € 81.995,- incl. BTW en BPM in de prijslijst genoteerd.

De Nederlandse Porsche organisatie heeft na de vele lovende reacties van de vakpers hoge verwachtingen van het nieuwe model. Veel klanten hebben de auto reeds besteld, zonder gereden te hebben. Ook op 26 november kon er niet gereden worden. De enige Cayman S op kenteken werd namelijk uitgeleend aan de redactie van het PCH magazine om opwachting te maken op het PCH gala in Vaals, tot groot plezier van alle gasten. Op zaterdagmiddag werden we door het slechte weer onderweg nauwelijks opgemerkt. Des te meer plezier tijdens de terugrit op zondag: ongelooflijk wat een bekijks. En.……wat is ie mooi!