Skip to main content

We tekenen 22 april zondagochtend en het is een schitterende dag, dat belooft wat. ‘Sportief relaxed’ is het motto. Nu versta ik onder sportief relaxed in mijn jogging pak op de bank, maar dat zal niet de bedoeling zijn, we laten ons verrassen. Op naar Baarn om al oplettend de juiste afslag te nemen naar Landgoed Groot Kievitsdal, waar we de rit gaan starten. Daar ik altijd van de ‘weetjes’ ben, ook in dit verslag een omschrijving van wat we nu eigenlijk zien en waar we zijn:

Groot Kievitsdal 

Het pand werd in 1923 in opdracht van de eigenaar van landgoed Pijnenburg, Edmond H.D. Insinger, gebouwd als theehuis/lunchroom. In 1950 volgde een verbouwing tot hotel-restaurant met acht hotelkamers, waarbij de naam Groot Kievitsdal gehandhaafd bleef. In 1954 is aan de achterzijde een vleugel aangebouwd. Na een grote brand op 28 februari 1998 is Groot Kievitsdal herbouwd onder leiding van architect Van Manen uit Noordwijk.

Daar het voor ons de eerste rit van het seizoen was, wachtte ons nog een aangename verassing en wel de wisselbeker 2017. We gaan hem met hand en tand verdedigen en zorgen dat we de eerste prijs in 2018 kunnen prolongeren. Dat was en is ons voornemen.

Het beloofde een gemakkelijke rit te worden aldus Walther, maar dat kennen we en dat hebben we eerder gehoord. Iedere keer denken we bij de eerste 100 meter “het is weer wennen en hoe zat het ook alweer?” Dus ons voornemen werd meteen teniet gedaan door gelijk links af te slaan in plaats van rechts. Maar met goede moed en prachtig weer reden we door de prachtige omgeving van midden Nederland. Het gebied rondom de Loosdrechtse plassen was in alle opzichten druk bezocht, fietsers, bootjes, Porsches, drukke en volle terrassen. Tijd om eens te stoppen en te genieten van de omgeving.

Langs de Vecht

Wat toch wel één van de mooiste plekjes was, is de route langs de Vecht. Prachtige huizen kenmerken de welvaart die er van oudsher is ontstaan en nog steeds aanwezig is. Deze prachtig huizen genoemd ‘buitenplaatsen’, hebben allen een karakteristieke oriëntatie op de rivier. Deze buitenplaatsen werden in de 17de en 18de eeuw door rijke Amsterdamse kooplieden langs de Vecht aangelegd, waar zij de zomers doorbrachten. 

Hé kwamen we zojuist niet langs één van de foto’s? Even aan de kant, want terugrijden kost km’s op het totaal en dat kon voor ons wel eens de doorslag geven of we als eerste eindigen of al laatste. Jawel ‘Nijenrode’ in de pocket. We rijden door richting Maarsseveense plassen, waar het tijd is voor een welverdiende lunch!

De tijd begint te dringen omdat we uiterlijk 15.15 verwacht worden op Golfpark Soestduinen. 15.16 aankomst Soestduinen. Met de extra tijd die we van de organisatie hebben gekregen is de druk van de ketel. Want we moeten puzzelen. Welk woord moet er nu komen te staan? We hebben werkelijk geen idee en we noteren maar één of andere Engelse kreet die ons inziens te maken heeft met Golf. We zullen wel in de richting zitten.

Golfclinic

De diverse groepen werden opgesplitst. Een deel voor een mooie wandeling door de ‘Paltz’, gekenmerkt door beukenlanen en langs hoge Douglas sparren, je waande je even in het buitenland. En de overige gingen voor de Golfclinic. Daar ik in een grijs verleden mijn GVB heb gehaald maar dat erg grijs is geworden, besloot ik maar een clinic te nemen. De 9 Holes laat ik aan me voorbij gaan, ik wil tenslotte ook niet hier als laatste eindigen. Gelukkig kreeg ik snel weer het balgevoel terug en mepte de balletjes heerlijk richting de 100-150 meter. With compliments of the English (Dutch gebrabbel) Pro. Wie wil er voor ‘the nearest’ gaan?  Natuurlijk deed ik mee en natuurlijk als eerste de bal richting vlag geslagen, want tenslotte ging de afslag geweldig. Helaas was er water in mijn baan en dus ook hier als laatste geëindigd. De winnaars van deze dag waren: 1) Walther en Resie Blijleven, 2) Bart Rovekamp en Mark Habers en 3) Judy van Heuzen en Michiel Klinge.


Het mocht de pret van deze geweldige zonnige dag niet drukken, wat waren we bevoorrecht; mooi weer, geweldig Nederlandse landschappen, een mooie rit in het mooiste merk wat er is: ‘Porsche’. Wij gingen met een voldaan gevoel weer richting het Zuiden en namen afrit Lieshout. Laat de uitlaat nog een paar keer brullen en ik zeg “tot de volgende rit.”

Dank aan Rob & Ellen voor de organisatie van deze mooie dag  !

Jürgen IJsveld