Skip to main content

13 en 14 oktober, 2007

Paradis Porsche St. Tropez is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Porsche Club Méditerranée. Elk jaar komen hier enkele honderden Porsche rijders op af uit heel Europa. St. Tropex is immers een plaats om te zien en gezien te worden. Dit jaar namen een aantal PCH equipes deel aan dit spectaculaire evenement. Jan en Tiny Dullaart, Ton en Judy van Heuzen en Ad en Jeannet Bakker reisden af naar Zuid-Frankrijk als deelnemer, waar zij Cees en Diana Soeteman ontmoetten, die als toeschouwers naar St. Tropez kwamen.

Op vrijdagmiddag 12 oktober verzamelden de equipes Van Heuzen, Bakker en Dullaart zich aan de rand van een azuurblauw zwembad bij een hotel in het Zuid-Franse Sainte Maxime. Tijdens de borrel in de tuin kwamen er honderden Porsches voorbij, allen op weg naar het evenement dat georganiseerd werd door de Club Porsche de France Méditerranée. Het speciale Porsche gevoel begon behoorlijk op te borrelen.

Op zaterdag moest er verzameld worden om ca. 9.30 uur in het hart van Saint Tropez en bij het verlaten van het hotelterrein ontmoetten we ook Diana en Cees Soeteman, die als toeschouwers naar dit spektakel gekomen waren. Het grote parkeerterrein bij de haven van het dorp stond werkelijk vol met Porsches van alle bouwjaren en types. Zo’n 350 ingeschreven auto’s uit heel Europa en naar schatting ca. 150 stuks van bezoekers. Het terrein was opgesierd met Porsche vlaggen, stands met kleding, gadgets, drankjes, banden en service attributen.

De drie PCH equipes hadden zich voor die dag aangemeld voor de toerrit door de omringende heuvels. ’s Morgens lukte het ons niet zo goed de bolletje-pijltje aanwijzingen te volgen en raakte het groepje elkaar kwijt, tot aan een hereniging met koffie bij het hotel.’s Middags ging het echter van een leien dakje en werd met plezier en genoegen de hele route uitgereden. Alleen het vinden van de fotolocaties was een hele toer! Van Saint Tropez via Ramatuelle, La Croix Valmer en Le Lavandou ging de rit over van het ene mooie vergezicht op de baai naar het andere uitkijkpunt.

Voor het avondprogramma bij ‘Stefano Forever’ op het strand van Pamplonne werd er flink opgetut en voorbereid. Het vinden van de locatie via onverlichte smalle straatjes in de achterliggende buurt van het dorp was een enorme toer (het leek wel een toerrit zonder routebeschrijving) en echt op z’n Frans, niet georganiseerd dus… Maar eenmaal op locatie aangekomen werden de stoutste dromen overtroffen met een welkomstcocktail en een geweldig diner in een enorm kitscherig theaterrestaurant, dat een belevenis op zicht was. Ton werd op een troon geplaatst en de rest van het PCH gezelschap werd uitgelicht onder enorme kroonluchters aan prachtige, gek gedekte tafels recht tegenover de bühne. De hele avond werd er een wervelende show opgevoerd waarbij tot in de kleine uurtjes gedanst werd door het hele Porsche gezelschap. De heren hebben vooral genoten van alle vrouwelijk schoon en de blote lichaamsdelen. Het sluitstuk was een enorme taart met vuurwerk, versierd met wel 20 Porsche vlaggen. Wie nog lust had kon daarna ook nog de disco in.

Judy van Heuzen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag vertrok om 9.30 uur de boot vanuit de haven voor een anderhalf uur durende tocht langs baaien en de bescheiden villa’s van Al Fayed, Romy Schneider, Brigitte Bardot en andere bekende sterren. Het was een knobbelig zeetje en de mensen op het voordek kregen een flinke lading zout water over hun pet.

Tijd genoeg om op te drogen tijdens een wandeling of lunch in het dorp om vervolgens de auto’s op te poetsen voor de stadsparade. Een enorme sliert Porsches kroop door de smalle straatjes, over het Place des Lices en langs alle bekenden terrassen, eindigde uiteindelijk via de kade aan de haven op een podium waar elk type een uitgebreide omschrijving aan het samengeklonterde publiek te beurt viel. Cees zat zich te verheerlijken op de eerste rang van het terras van Seneguier en Diana deed haar best een glimp van de PCH Porsches op de foto te zetten. Dit laatste moment had van mij veel langer mogen duren, maar er moesten een paar honderd Porsches passeren. Italianen verdrongen zich achter de uitlaat om vooral ook het geluid van zo’n auto op te nemen. Dat wil toch wel iets zeggen uit het land van Ferrari.

Tot slot werd de prijsuitreiking gedaan op het grote terrein aan de haven. Wij gaan zonder prijzen naar huis maar met mooie shirts, vele plaquettes en met prachtige herinneringen aan een fantastisch weekend.

 

Judy van Heuzen