Skip to main content

De PCH is haar 62ste jaar ingegaan en hoewel de club een duidelijke verjonging meemaakt, blijven er toch tradities overeind. De nieuwjaarsreceptie van de PCH is onveranderd een druk bezocht evenement, jong en oud is er ruim vertegenwoordigd. Het doet het bestuur veel plezier om te zien dat de leden elkaar ook op een gelegenheid zonder Porsches weten te vinden.

Onze evenementencoördinator Resie Verbeek was er in geslaagd om wel een heel bijzondere locatie te vinden: het fraaie landgoed Duin- & Kruidberg te Santpoort. Elegant, stijlvol, exclusief, dat zijn enkele woorden die in je opkomen als je denkt aan Landgoed Duin & Kruidberg. Met een rijke en bonte historie vanaf begin 1600 verwierf het landgoed in Santpoort-Noord in de loop der jaren een mooie reputatie. Die naam houdt Duin & Kruidberg hoog.

Verschillende leden hadden voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie een overnachting geboekt in dit bijzondere pand. Op de middag zelf mochten we meer dan honderd leden ontvangen. Zij kregen een toespraak van de voorzitter Walther Blijleven met daarin een preview van het 2018 clubjaar programma. Een bijzonder jaar voor het merk Porsche, omdat het zeventigjarig bestaan van de  Porsche sportauto wordt gevierd. Ook onze club zal daar een steentje aan gaan bijdragen.

De winnaars van de sport- en de toerbeker werden in het zonnetje gezet respectievelijk: bij de sport zijn de heren Robert de Kuyper en Paul Tak kampioen geworden. Bij de dames was dat Geneviève de Juncker. De toerbeker is gewonnen door Jürgen en Francie Ijsveld. Helaas waren zij niet aanwezig om uit de handen van erelid Judy van Heuzen de ‘Ton van Heuzen wisselbeker´ te ontvangen. Herman & José Verhoef, Marc van Hilten en Michiel Klinge waren er om hun respectievelijk 2e ( ex aequo) en 3e prijs in ontvangst te nemen.

Speciale ruimte was er gemaakt voor de organisatie van de buitenlandreis om hun mooie programma voor het voetlicht te brengen. Mede namens Martien & Louise Martens en Marjolein Pelgrum nam René Pelgrum het woord  om de aanwezigen enthousiast te maken voor de acht dagen lange trip naar Zuid Engeland. Al snel werd duidelijk dat daar onder de aanwezigen veel belangstelling voor was. Misschien wel meer dan dat er plaatsen zijn.

Voor de 33  liefhebbers onder de aanwezigen was er aansluitend aan de receptie de mogelijkheid om te dineren in de schitterende Lodewijk stijlkamer, welke op deze avond speciaal voor ons gereserveerd was. Het driegangen diner was samengesteld door Executive Chef Alain Alders, tevens het culinaire brein van De Vrienden van Jacob, het restaurant dat gevestigd is in Duin & Kruidberg, bekroond met een Michelin ster. Het diner werd geserveerd in combinatie met bijpassende wijnen, een prachtige afsluiting van een feestelijke dag.

Ellen Groen

Klik hier voor het fotoverslag