Skip to main content

Het is al weer zeven jaar geleden dat de PCH voor het laatst het Midland Circuit in Lelystad aandeed. De laatste jaren wordt er vooral frequent bezoek gebracht aan de buren, de Politie Academie, een zeer populaire locatie bij onze leden. De agenda voor het Midland Circuit is ieder jaar al snel vol. In verband met een afzegging, ontving de PCH een aantrekkelijk aanbod van het Midland Circuit om de reservering op Hemelvaartsdag over te nemen.

Bij aankomst bleek er weinig veranderd, of toch wel. De buitenste ring was namelijk van asfalt ontdaan. Dat betekende nog wat minder ruimte op het toch al niet al te grote circuit. Maar goed, het is voor een goed doel, want vanaf volgend jaar ligt er een stuk meer asfalt waarvan gebruik gemaakt kan worden, omdat de buitenring flink verbreed wordt.

Twintig auto's waren aanwezig op deze prachtige zonnige dag. De ongeveer dertig deelnemers mochten 'vers van de pers' als eersten de nieuwe PCH stickers in ontvangst nemen. Na een bak koffie werden de auto's in twee groepen verdeeld, die allebei aan de slag gingen met een tijdproef.

De resultaten van beide tijdproeven zouden bij elkaar opgeteld worden, dus een foutje op de ene proef kon al nauwelijks meer goed gemaakt worden op de andere. Desalniettemin waren er toch wat mooie drift- en grasmaaitaferelen te zien.

De gehaktballen tussen de middag vonden gretig aftrek. Energie bijtanken was dan ook een noodzaak met dit warme weer. In de middag was er namelijk ruim voldoende tijd voor het circuitrijden. Weliswaar volledig in de tweede versnelling, maar dat maakt het sturen des te belangrijker. De pro's konden gelijk vol aan de bak, terwijl er voor de beginners ruim voldoende tijd was om in alle rust het circuit rijden eigen te maken. Instructeurs Evan en Erik lieten achter het stuur de ideale lijnen zien, waarna de deelnemers dit onder begeleiding zelf konden proberen.

Om kwart over drie had iedereen zich meer dan voldoende uit kunnen leven op dit circuit. Na de prijsuitreiking, waarbij toepasselijk mooie Rosé wijnen werden uitgedeeld, ging een ieder voldaan op weg naar huis.

volledige uitslag