Skip to main content

20 augustus: één van de zeldzame droge en redelijk zonnige dagen tijdens de zomer van 2011. Het geluk was met ons want op deze dag vond de PCH avondrally plaats.

Ondanks dat het nog deels vakantietijd was, was de opkomst erg goed. 56 deelnemers meldden zich bij restaurant Prinsheerlijk in Rheden voor de ontvangst, de briefing en een versterkend kopje soep met een broodje. Organisatoren Joop en Sophia Arendsen verstrekten de nodige uitleg, de routebeschrijving met aanwijzingen volgens het bolletje-pijltje systeem en de opdracht voor onderweg: er moesten een aantal letters gespot worden die langs de route geplaatst waren. Het antwoordformulier bood ruimte voor maar liefst 28 letters, dus dat was opletten geblazen onderweg.

De route was bijzonder fraai, deels over de slingerende wegen van de Veluwezoom, over de dijken langs de Rijn en gedeeltelijk ook door Duitsland. Het stukje Autobahn van 5 km in de route bleek relatief druk, dus van Autobahnrasen kwam voor de meesten niet veel. De gemeente s-Heerenberg had besloten een groot evenement te organiseren en enkele straten af te sluiten, zonder de PCH daarvoor om toestemming te vragen en dat leverde hier en daar wat verwarring over de te volgen route. Ook reed de caravan Porsches dwars door een groot jagersfeest, tot grote vreugde van de feestgangers.

Onderweg werd een stop gemaakt bij de nieuwe vestiging van Elfer Classic Porsches in Arnhem (www.elfer.nl), een specialist in het restaureren van luchtgekoelde Porsches. In de showroom waren een aantal fraai gerestaureerde exemplaren te bewonderen en er moesten een aantal vragen beantwoord worden.

Eenmaal terug in Rheden werden de formulieren ingeleverd. Alle deelnemers waren enigszins vertwijfeld, want van de 28 letters waren er maar een paar gevonden. Het bleek dat er slechts 8 letters langs de route waren neergezet, maar zelfs dat aantal was slechts door een handvol deelnemers gevonden. Er werd vervolgens genoten van een zeer uitgebreide barbecue met heel veel en goed vlees. Ondanks dat de truien of jassen aan moesten, konden we toch op het buitenterras verblijven, iets wat deze zomer nog niet zo vaak is voorgekomen.

De derde prijs was voor equipe Blijleven, de tweede plaats ging naar equipe Bruinsma en de eerste prijs – hoe kan het ook anders – ging naar onze eigen puzzelkoning en -koningin: Berry en Karin. Ter afsluiting was er een dankwoord, een groot applaus en een cadeau voor Joop en Sophia Arendsen, die opnieuw een fantastische PCH evenement hebben georganiseerd.

klik hier voor de fotopagina