Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

De eerste editie van de najaarsrit van Porsche Centrum Rotterdam en Porsche Club Holland dient zich aan. Aangekomen met een brede glimlach zagen we dat er wel heel veel Porsches stonden te glimmen. Maar plots verdween mijn glimlach weer. Wat denk je? ‘een file’, ja een echte file en wel vóór het koffie apparaat. Maar het moet gezegd, de koffie en het mooie gebakje waren de moeite waard. Wat een opkomst, met ruim 90 auto’s die deze dag van start zullen gaan.  

Maar eerst werd Harrie van Ham en zijn team Porsche Rotterdam in het zonnetje gezet door Pon Porsche Import, door nu officieel als ‘Porsche Classic Center Rotterdam’ door het leven te mogen gaan. Daarna was het de beurt aan de bedenker van de rit, Eric de Goeij, om toe te lichten dat er in dit dik bevolkte gebied nog veel leuke weggetjes zijn die laten zien dat dit gedeelte van Nederland zeker de moeite waard is om te bezoeken. Volgens Eric beloofde het een makkelijke route te worden met uitsluitend bolletje-pijltje aanwijzingen en niet te vergeten enkele vragen.

Vanuit Porsche Centrum Rotterdam vertrok de stoet richting Maasboulevard alwaar we direct in aanraking kwamen met wederom een file, maar nu in de vorm van Feyenoord supporters. Toch nog een beetje onder de indruk van het supporters geweld, vergaten we bijna te kijken hoeveel leeuwen er stonden. Achteraf gezien bleken ze niet te staan maar te liggen. De beruchte instinker is in de pocket.

Onze route vervolgde zich door het multiculturele centrum van Rotterdam, vanwaar de tocht verder ging door de mondaine wijk Hillegersberg. Via Hillegersberg reden we het prachtige natuurgebied de Rotte in, met in ons vizier golfclub de Hooge Rotterdamsche. Tijd voor een heerlijke lunch boven op de Hoge Berg. De tocht werd vervolgd door het lage en hoge Bergse Bos, waar we helaas de Schotse Hooglanders niet hebben gezien. Maar de omgeving compenseerde een hoop. Mooi stukje Nederland!

Via Bergschenhoek en Bleiswijk richting Delft, alwaar we dwars door het centrum langs grachten en prachtige panden en vele bewonderende blikken langzaam richting de glazen stad rijden. Aangekomen in de glazen stad was er toch een klein obstakel op de route en wel in de vorm van een dorpsfeest. Verder richting Poeldijk waar de geur van de zee ons tegemoet kwam, om via Kijkduin en de Laan van Meerdervoort Schevingen-Haven binnen te rijden. Wat een bekijks vanaf de overvolle terrassen!

We reden tot slot de parkeergarage binnen onder het Bilderberg hotel. Tijd voor een borrel en nog een laatste keer de vragen te checken en de antwoorden te noteren. Het was tijd voor het diner, daar waren we na deze lange dag toch zo langzaamaan wel aan toe. Wat een fantastisch verzorgd buffet was dit. Langzaam steeg de spanning, want de prijsuitreiking kwam er aan, waar een aantal blijde winnaars de door Porsche Centrum Rotterdam beschikbaar gestelde prijzen in ontvangst mochten nemen. Al met al een prachtige dag om toe te voegen aan de reeks succesvolle ritten van de PCH.

Met dank aan de organisatie: Wil & Jacques Gimberg, Eric en Hennie de Goeij en Porsche Centrum Rotterdam

(Jürgen IJsveld)

klik hier voor het fotoverslag