Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

We bevinden ons begin maart en zien bij het opstaan, dit wordt een topdag. Hoe mooier kun je de dag beginnen met opstaan een prachtig zonnetje te zien schijnen en weten dat je vandaag weer heerlijk met je passie mag bezig zijn. Dus snel de auto in en op weg naar Den Hout alwaar de bijenkomst is van de PCH en cliënteel van Porsche Groep Zuid. Porsche Zuid gaf al in het welkom aan trots te zijn op dit gezamenlijke evenement, dat al tot een mooie traditie is uitgegroeid.

De bijeenkomst was op een prachtige locatie ‘’De Houtse Meer’’ alwaar de parkeerplaats al behoorlijk vol stond met vele glimmende bolides, uit diverse bouwjaren en types. Mooi te zien dat iedereen dan ook uitstapt met een ‘’Big Smile’’. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door Ellen & Elly en voorzien, (in tegenstelling tot de warme worstenbroodjes van vorig jaar), van heerlijke ‘’(ijs)koud appelgebak. Grappig te zien in ons koffiegroepje dat velen van ons de vullingen voelden opspelen bij de eerste hap.

Eerst nog even bijpraten en terug in de tijd met mede organisator van Porsche Zuid, Ad Geerts. Daarna heeft  Jur heeft een belangrijke mededeling, namelijk , we moeten aan de bak. En wel in diverse groepen met tussenliggende start tijden van 5 minuten. Na uiteraard de instructies een aantal keren goed doorgelezen te hebben werden de motoren gestart, cabrio’s open, schuifdaken half open, spoilers omhoog en lichten aan, stoelen in relax stand, pen en roadbook in de aanslag en …? moeten we nu links of rechts het terrein af? Maar al snel bleek de routebeschrijving  zoals Jural aangaf anders dan normaal. Geen foto’s geen pijltjes , geen kaarten, nee gewoon links, rechts, rechtdoor. Appeltje /eitje toch ! Helaas voor de appel-tjes/eitjes onder ons, er stonden diverse vragen in, oeps! Inschakelen van hulptroepen in de vorm van Iphones, Samsungs, Huawei was een noodzaak.

Het eerste Fort diende zich al snel aan in Geertruidenberg. Maar wat is nu eigenlijk een fort ? wel het volgende; Een fort is een militair gebouw of kampement dat is ingericht om een eenheid militairen te herbergen en geschikt zich te verdedigen tegen vijandelijke aanvallen. Met dank aan Wikipidia, want ik weet veel maar niet alles. Via Geertruidenberg en de polder achter Hank werd de rit voortgezet richting Gorinchem, maar wel nog even opletten want vraag 4 reden we net voorbij! Even stoppen en keren. En met ons vele volgers. Want ons koffiegroepje had tenslotte afgesproken ‘we blijven wel bij elkaar in de buurt. Oftewel vrij vertaald ‘ we houden elkaars handje wel vast’, blijft toch altijd leuk en zeker lachwekkend.

Gorinchem verraste naar mijn mening menig deelnemer, want wat is dat een prachtige oude binnenstad. Zeker een plaats om later nog eens te bezoeken. Na Gorinchem verlaten te hebben diende het eerste kasteel aan de overkant van de Waal zich aan, en vraag 8 was makkelijk want er liepen veel wandelaars op de Waaldijk. Dus slot Loevesteijn was ook een feit. We gaan lekker !! en ons in ziens liepen onze punten al aardig op! Oh ja een Kasteel is; Een kasteel is een zelfstandig versterkt bouwwerk dat onder middeleeuwse omstandigheden te verdedigen was. Hoewel over de reikwijdte van het woord kasteel kan worden gediscussieerd, wordt het in ieder geval gebruikt om een private versterke woonplaats van een heer of edele aan te duiden. Tijd om de beentjes te strekken en de auto’s te parkeren. In Fort Vuren was een bijzonder gezellig klein restaurantje alwaar de uitsmijters en tosti’s bijzonder snel en vriendelijk werden geserveerd. Tevens mooie gelegenheid weer even de #iphonessamsunghuawai hulptroepen in te schakelen en de openstaande vragen in te vullen.

Na nog even met de mannen een foto geschoten te hebben in het oude wachtershuisje, werd het tijd de rit te vervolgen richting Hoenderik. In Hoenderik werden onze smaakpapillen op de proef gesteld, en wat is nu welke appel?? We hebben nog geprobeerd de zoon van de Appelboer om te kopen met een ritje in een wel heel erg mooie snelle auto. Maar helaas Pa Appel had zijn zoon goed geïnstrueerd en zelfs twee ritjes heeft zoonlief toch resoluut doen besluiten de kaken stijf op elkaar te houden. Prachtig !! deden mijn kinderen dit ook maar altijd!

In Buren/Tiel. Vraag 15 makkie, dachten we. Was het nu Flipje, Flipke of gewoon Flip. We kennen het logo allemaal maar toch benieuwd wat het uiteindelijk wel is. Via Kasteel van Ammerzoden wat op z’n Brabants kasteel van Ammersoyen heet richting Heusden. Het ‘’wist je dat‘ ’van Kasteel Ammersoyen laat ik nu even achterwege daar de omschrijving dermate lang is dat ik het idee heb dat in 1354 Arent van Ammersoyen er een beetje een “ Soy’ van gemaakt heeft. Ik spaar jullie dit lange verhaal.

Heusden binnen rijden met een twintigtal Porsche in file over de Vismarkt, werpt bij het in grote getale aanwezige toeristenpubliek bewonderende blikken en duimen op. Op een enkeling na die roept ‘’moet dat nu, vervuilers?’’ Ach vriendelijk knikken naar de beste man, even tussengas geven en langzaam doorrijden. We zitten reeds ver in de middag en Tilburg komt in zicht. In Tilburg besloot ons koffiegroepje zich te veranderen in wijngroepje en besloten we het laatste stukje de A58 te nemen om zo recht op ons doel af te gaan. Een lekker glas wijn, een fantastisch georganiseerde barbecue, mooie auto’s, een prijsuitreiking ( met helaas weer te weinig punten voor onze equipe) een absoluut voldaan mooi gevoel van een fantastische start van een PORSCHE seizoen.

Tot de volgende gelegenheid!
Jürgen IJsveld.

klik hier voor het fotoverslag