Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Voor de vierde maal in successie werd er dit jaar een 1-uurs kart endurance race georganiseerd. Ditmaal in samenwerking met de NPC. Deze formule zorgde voor een maximaal deelnemersveld van 24 karts met in totaal maar liefst 61 deelnemers. Elk team bestond uit 2 of 3 coureurs. Door het verplicht stellen van 2 pitstops/wissels werd het verschil in het aantal rijders per team geneutraliseerd.

De race vond plaats bij Bleekemolen’s Race Planet in Amsterdam en niemand minder dan Michael Bleekemolen was aanwezig om de deelnemers welkom te heten en van de nodige tips te voorzien. Na een uitgebreide briefing volgde een training/kwalificatie waarmee de posities op de start grid bepaald werden.

Menigeen had onderschat hoe zwaar het is om 20 of 30 minuten lang een kartrace te rijden. Bezwete hoofden waren het gevolg en menigeen zal de volgende dag serieus last van spierpijn gehad hebben. Het volle deelnemersveld zorgde voor een mooie strijd met veel inhaal mogelijkheden en onmogelijkheden.

Team Porsche, bemand door de PCH instructeurs lag lange tijd aan kop, maar een spin in de allerlaatste ronde zorgde ervoor dat het Dreamteam, bestaande uit Dominicus en Jacco Smit en Arjan van Hooren toch nog op het nippertje naar de eerste plaats kon opschuiven.

Met gepaste trots dient vermeld te worden dat niet minder dan vier PCH teams in de top vijf wisten te eindigen. Alleen plaats drie moest aan de NPC worden afgestaan. De gezamenlijke formule voor dit evenement werd door alle deelnemers zeer gewaardeerd en beoordeeld als ‘voor herhaling vatbaar’. Waarvan akte!

klik hier voor de fotopagina

klik hier voor de complete uitslag