Skip to main content

We hadden dit jaar al maanden van een welhaast Spaanse zomer kunnen genieten… en ook 5 augustus was weer een prachtige zonnige dag. Op een mooie locatie, vol met heel erg oude, maar blinkende, Fords werden we verwelkomd door de organisatoren Jac en Annie van Casteren, die speciaal voor de dag getooid waren in  een vrolijk oranje PCH shirt. Daar kon je niet naast kijken! De soldatenkoek, geserveerd met historische uitleg, smaakte prima.

We zijn vertrokken voor de tourrit met een tas gevuld met versnaperingen en al snel leek het of er een heleboel mensen al vanaf het begin verdwaald waren. Na een tijdje kwamen we erachter dat er twee verschillende versies van de route waren uitgestippeld!

Eenmaal rond....
De geplande, gezamenlijke lunch beviel ons goed. Een mooie gelegenheid om met de andere rijders af te stemmen wat wel vooral niet goed ging. Bij de herstart werd eerst een streep op de band gezet. Het was vervolgens de bedoeling om de band precies één 1 keer rond te laten draaien. Dat bleek een hele kunst en moeilijker dan je zou denken.

De route door het Brabantse land was werkelijk formidabel. Mooi uitgestippeld en gelukkig ook met relatief heel weinig verkeersdrempels. Zoals gebruikelijk waren we zo druk met rijden en het volgen van bolletjes, pijltjes en andere aanwijzingen dat we haast niet toe zijn gekomen aan het beantwoorden van de vragen. En dus zijn we wederom niet in de prijzen gevallen.

Na de afsluiting met een goede barbecue in de Hilvaria Studio’s was onze conclusie duidelijk: een topdag!

Kees de Jongh


Klik hier voor het fotoverslag