Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12
 Zaterdag, 29, September, 2007

Op 29 september 2007 beleeft Porsche en autominnend Nederland zijn primeur in de vorm van een speciale en unieke beurs van Porsche modelauto’s, literatuur en overige Porsche verzamelartikelen als design, souvenirs, art en gadgets. Deze beurs wordt normaalgesproken jaarlijks in Stuttgart, nabij de Porsche fabriek door de internationale Porsche Modell Club georganiseerd. Echter de Nederlandse voorzitter van deze club Henk H. Koop, vond het gezien de groei van vele Nederlandse verzamelaars, hoogste tijd worden dat deze beurs een uitstapje maakt naar Nederland.

Het stijlvolle Koopmanshuis op het terrein van Pon in Leusden is middelpunt van de beurs en internationale exposanten en deelnemers zullen gedurende de dag zeldzame verzamelobjecten trachten te verkopen aan de grote schare Porsche fetisjisten. Er worden tienduizenden modelauto’s in alle schalen, prijzen en materialen aangeboden. Van nostalgisch blik uit de jaren vijftig tot hightech en supergedetailleerde Porsche kwaliteitsmodellen uit metaal of kunststof. Verzamelaars van antiquarische Porsche boeken, folders, tijdschriften en posters kunnen hun archieven en bibliotheken aanvullen en de liefhebbers van Porsche kunst aan de muur of op de kast kunnen in de speciale Art Gallery trachten te bieden op unieke kunstobjecten. Vanuit alle werelddelen zullen bekende en beroemde Porsche verzamelaars zich via Schiphol naar Leusden begeven is de verwachting.

De 1st Dutch Porsche Collectors Day 2007 is op 29 september 2007 toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Entree en parkeren zijn vrij! Locatie: Pon Porsche Import / Koopmanshuis, Zuiderinslag 8, Leusden.

Informatie: Porsche Modell Club, Henk H. Koop, PO Box 2, 7800 AA Emmen, Tel. 0599-671442, Email: porschemodellclub@hotmail.com