Skip to main content

Met een verbod voor het rijden in konvooi door Duitsland ging een redelijke grote groep richting Leipzig om de fabriek te bezoeken. Na het diner op de eerste dag in Leipzig ging de groep deelnemers richting het stadscentrum en streek neer met gezellige cafeetjes.

De volgende dag stond het fabrieksbezoek op het programma. Het imposante gebouw doemde op, het wordt in de volksmond de champignon genoemd. Na ontvangst met koffie werd de groep welkom geheten door Claudia van Porsche AG.

De fabriek is geopend in 2002 en is ingericht voor de productie van de Cayenne, de Panamera en sedert april jl. tevens voor de productie de Macan. Per dag rollen 650 Porsches de fabriek uit, die vervolgens getest worden op het eigen testcircuit.

Behalve het fabrieksbezoek stonden ook een bezoek aan het museum en een filmpresentatie op het programma. Porsche bood de PCH deelnemers behalve een lunch ook een diner aan in het City-Hochhaus, Dit restaurant is volgens zeggen het hoogst gelegen restaurant van Europa. Na een fantastisch diner vertrok een ieder naar het voor deze gelegenheid geboekte hotel om fit te zijn voor de volgende dag richting de Eiffel.

In de omgeving van het circuit de Nordschleife Nürburgring stond een overnachting in het Country Hotel Lochmuhle gepland voor de laatste dag en kon iedereen zich vermaken met het rijden of kijken in de omgeving van de Nordschleife.