Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Een klein technisch circuit heette het in de uitnodiging. Nou, dat klopte wel en in combinatie met regen was het een fantastische stuuroefening, ook voor de oude rotten. Klein maar fijn heet dat. Er werd fanatiek gestreden om de beker op een opdrogende baan en er werd 's middags bij het vrij rijden nog veel fanatieker gereden. Joop Arendse kon het niet laten en bracht zijn nieuwste aanwinst mee: een gele Diablo, echt schitterend, maar op een nat circuit kon de Lambo absoluut niet tippen aan een 911. Jolanda den Hoed kwam als aspirant lid naar haar eerste circuit ervaring en aanvaardde dapper de opdracht om een verslag te schrijven.

Oefff, om half 8 gaat de wekker af, we hebben wat moeite met wakker worden, maar het belooft een spannende dag te worden. Niet alleen is het onze eerste echte aspirant-lid-dag, maar we gaan ook leren wat onze trots (Boxster) allemaal kan.

Om kwart voor tien arriveren wij in Lelystad op het Midland circuit, er zijn dan nog niet zoveel mensen. We worden daar uiterst warm ontvangen en we hebben dan ook al meteen het idee dat we er echt bij horen (gelukkig). De koffie stond klaar en met een heerlijke plak cake erbij kon de dag beginnen. Helaas regende het en alles zag er wat somber uit, maar dat zou de pret niet drukken!

Nadat iedereen welkom werd geheten, werden ons de regels uitgelegd met een opsomming van wat er deze dag allemaal zou gaan gebeuren. Ten eerste even achter elkaar aan om de boel te verkennen en dan één voor één het in zo'n snel mogelijke tijd zien te klaren. De moed zakte mij ietwat in de schoenen toen ik al die 'zware jongens' het circuit op zag rijden. Maar toen ik hoorde dat mijn Boxstertje met regen vaster op de weg lag dan een 911 kon mijn dag en mijn tijdrit niet meer stuk !

Toen ik aan de beurt was, was ik er helemaal klaar voor. Een peuleschil joh, doen we even! Bij terugkeer in de rij had ik reuze spijt geen extra 'verschoning' te hebben meegenomen. WOW, wat een beest van een auto (en lekker van mij). Het kijken naar de behendigheid van de andere rijders was adembenemend, wart waren ze goed!

Na drie maal het circuit te hebben gedaan was het tijd voor de lunch en de prijs uitreiking, waarna er nog wat werd bijgepraat. Ik had werkelijk het idee en gevoel dat ik een formule 1 had gereden,wat ging ik hard! Helaas was ik laatste, maar dat kon de pret niet meer drukken,want ik heb vreselijk veel geleerd. Na de prijs uitreiking en een broodje bal deden we nog een andere route op het circuit.

Na wat hulp van mijn bijrijder (Pieter Beermans) gingen de rondjes stukken sneller en beter, wat een geweldige ervaring! De adrenaline was niet meer te stoppen, pfffff... Na mijn vraag 'ik durf het bijna niet te vragen' aan onze 'stuntman',mocht ik bij het vrij rijden een rondje mee driften in zijn prachtige GT3. Ik heb mij voorgenomen dit niet te willen leren maar zijn beheersing in die Porsche, die zou ik wel willen leren. Na nog een drankje en wat bijkletsen over deze ervaringen,was het tijd om weer huiswaarts te gaan. We waren één van de laatsten die vertrokken, want het was moeilijk om het gevoel en de adrenaline neer te leggen. Moe maar erg voldaan gingen we terug naar Rotterdam.

Bedankt allemaal voor deze heerlijke dag, we hebben veel geleerd. En bedankt Peter Akkerman dat je ons geïntroduceerd hebt bij deze gezellige club.

Jolanda den Hoed