Skip to main content

In samenwerking met Porsche Centrum Gelderland heeft de Zomertoer plaatsgevonden. Vanaf 10.00 uur verzamelden de 60 equipes zich in de prachtige showroom te Heteren. De verhouding PCH leden en klanten van Porsche Centrum Gelderland was ongeveer 50/50.

Vooral de nieuwe Boxster in een prachtige grijze uitvoering met rood interieur en rode kap trok veel bekijks. Iedereen wilde de nieuwe lijnen aanschouwen en voelen hoe volwassen de auto nu geworden is. Over het algemeen waren de reacties zeer positief al waren er ook wat kritische puntjes te vernemen.

Nadat voorzitter Henry de V. iedereen welkom had geheten onthulde PCH lid Joop A. dat de toer een welbekende bolletjes ●● pijltjes →→ route zou worden. Tijdens de tour moest er op 2x 14 foto’s gejaagd worden. Mark W., directeur Porsche Centrum Gelderland, maakte daarna bekend dat de prijzen van die dag mede mogelijk gemaakt werden door State of Art en te besteden zouden zijn in de webshop. Reden voor iedereen om extra gemotiveerd de route te rijden!

Vanaf 11.30 uur konden de eerste equipes hun road book afhalen en starten voor een rit van ca. 150 km. Het weer liet helaas te wensen over, regen en wolken zorgden ervoor dat de cabriokappen gesloten bleven. De rit voerde door het mooie Gelderse land, langs prachtige dijkjes met schilderachtige uitzichten over de Uiterwaarden. In het 1e deel van de rit moesten 14 foto’s in de juiste volgorde gevonden worden. Vervolgens moest er een woord van 14 letters gevormd worden: Wereldkampioen. Niet voor iedereen een gemakkelijke opdracht, omdat bij enkele auto´s de regen op de voorruit en de condens aan de binnenzijde het zicht belemmerde.

Na de lunch voerde de route door de bosrijke Veluwe. Gelukkig was de regen inmiddels weggetrokken en konden de kappen open. Ook in de middag was er een speurtocht naar 14 foto’s die, door ze in de juiste volgorde te vinden, een woord vormden: Autozomerritje.

Aangekomen op de eindbestemming, Restaurant “de Peerdestal” in Ellecom, had Sophia van den B. voor iedereen een slotvraag die ter plaatse zonder overleg beantwoord moest worden: Heteren is onderdeel van de gemeente Overbetuwe. Uit hoeveel plaatsen c.q. deelgemeentes bestaat deze gemeente? Het juiste antwoord op de vraag was 11.

Na de prijsuitreiking:

1e Prijs: team Vlaanderen/de Jong

2e Prijs: team Blijleven

3e Prijs: team Haakman

Aansluitend stond er een heerlijk diner op het programma met tot slot een toetjesbuffet met taart voorzien van Porsche logo. Er waren veel positieve reacties van de ca. 30 niet-PCH leden. Hopelijk mogen we een aantal van hen dan ook bij een volgend evenement verwelkomen.

Joop en Sophia, hartelijk dank voor jullie inzet bij het uitzetten van deze geslaagde tour. Porsche Centrum Gelderland, dank voor de gastvrijheid en de geweldige ontvangst!