Skip to main content

Zondagse rust…

Slalom bij de politie academie in Lelystad

Vanaf een, voor de zondag, vroege half tien druppelden de deelnemers binnen op het terrein van de Politie academie in Lelystad. Het waren er bijzonder veel dit keer. Maar liefst 30 deelnemers.

Wij kwamen een beetje opgang met een lekker kopje koffie en het altijd gezellige weerzien met de Porsche Club Holland leden. Ondertussen waren de mannen van de sportcommissie Erik, Daniel en Dave al druk in de weer op de baan om een zo goed mogelijk parcours uit te zetten.

De 7 dames en 23 heren moesten vanochtend 1 langzame, zeer gladde slalom en 1 lange snelle slalom op droge en natte ondergrond rijden. Er werd in twee groepen gereden.

Kruipend en glibberend legde mijn groep als eerste na een instructie van Erik de korte slalom af. Wat een frustratie om met 30 km. per uur nog steeds de controle over je auto kwijt te raken. Hiervoor zijn Porsches niet gemaakt. Het leek wel alsof Lieve met haar grote Panamera in slow motion voorbij kwam. Reikhalzend keken we naar de capriolen van de andere groep op de lange en snelle slalom.

Dat ga ik dus mooi niet doen!

Toen het eenmaal onze beurt was om eens lekker gas te geven, gingen we eerst langzaam achter elkaar aan het traject verkennen. Eitje….totdat we op het natte gedeelte vol in de remmen moesten om daarna een scherpe bocht – nog steeds op natte ondergrond – naar links te maken om dan weer op droog ‘the pedal on the metal” te trappen. Brrr, daar heb ik niet zo’n goede herinneringen aan; nat én remmen…

Pas na twee keer met Daniël te zijn meegereden kreeg ik een beetje idee van wat er mogelijk was en ook wat meer vertrouwen in onze 964. Op nat remmen blijft erg eng maar zolang je het stuur recht houdt en pas daarna rustig de bocht in stuurt doet de auto niets geks. Ik kreeg er ondertussen erg veel lol in en probeerde toch steeds sneller te rijden en goede bochten te maken. De stemming, zeg maar gerust de adrenaline, zat er goed in bij onze groep en ik zag dat een Panamera toch ook serieus snel door de bochten sturen kan. Prachtig gezicht! Dave had zijn handen vol om al die aandringende auto’s netjes op hun beurt te laten wachten.

Cool down

Terug in de kantine en genietend van een lekkere lunch was er volop gelegenheid om alle ervaringen met elkaar te bespreken. Het was een nuttige cool down. Iedereen was er nog aardig vol van. Erik nam het woord namens de sport commissie en maakte de winnaars bekend.

Het is een niet zo’n rustige zondagochtend geworden en ik zat op de weg naar huis nog behoorlijk te stuiteren in de auto. Ik vond het een unieke gelegenheid om eens wat meer uit je auto te halen. Zeg nu zelf; dit kun je en wil je echt niet doen op de openbare weg. Smaakt naar meer!

(Ellen)

klik hier voor de uitslagen

klik hier voor de foto's