Skip to main content

Eindejaarsfeest

23 november 2019

Als gebruikelijk hebben we gezamenlijk ons PCH clubjaar afgesloten met het eindejaarsfeest. De editie 2019 speelde zich af op een heel bijzondere en leuke locatie: de Ambassadeurs lounge van de SS Rotterdam.

Persoonlijke herinneringen

Er waren deze avond leden aanwezig die persoonlijke herinneringen hebben aan dit prachtige schip. Zo heeft Dirk Schulz met deze boot een cruise door de Caraïben gemaakt. Hij vertelde dat de tegenwoordige hutten wel een wat luxere uitvoering hebben dan die waarin hij verbleef tijdens zijn cruise in de vorige eeuw. Judy van Heuzen vertelde het verhaal van haar overleden man Ton (lid van het eerste uur in 1956) die de maiden voyage van dit schip heeft meegemaakt van Rotterdam naar New York. Ook prinses Beatrix was destijds één van de passagiers. Heel bijzonder voor zowel Judy als Dirk om weer terug te zijn op dit schip.

Zelf was ik nog nooit eerder op een cruiseschip geweest en het was dan ook wel een aparte ervaring. De hut vond ik behoorlijk groot en had nog veel kenmerken uit de historie van dit schip. De kastjes met klemmetjes van gelakt hout waren nog in originele staat en de aanwezige leesboeken kwamen ook nog uit de eerste periode van het schip, met boeken van Jaap ter Haar en de avonturen van de Baron von  Münchhausen. Boven het bed hing een prachtige vergroting van het schip in haar gloriedagen.

Wel Sandy maar geen John Travolta

Elly, Sandra Jur en Ralph hadden een programma opgesteld met een knipoog naar de historie. De Ambassador lounge met een uitstraling van midden vorige eeuw was voor ons beschikbaar. Het thema van de feestavond lag dan ook  in het verleden namelijk de jaren 50. Het was een mooi gezicht toen de fraai uitgedoste leden kwamen inschepen. Vooral de jurken van de dames gaven een kleurrijk plaatje. Al Capone was aanwezig en ook een versie van Elvis Presley liep rond. Sandy uit Saturday Night Fever was er ook met een heleboel vriendinnen. Helaas heb ik geen John Travolta kunnen vinden, of het moet onze eigen John Hartman zijn die samen met zijn Hanneke veel op de dansvloer te vinden was.

Mistery Guest

Bij de inschrijftafel kregen we een briefje met daarop de vraag wie de mistery guest van vanavond zou zijn én welk woord in de tekst van de convocatie een vingerwijzing naar deze gast was. Nico Brabers had de juiste hint in de tekst gevonden: New York, en Patricia Kaczorowski had ook de juiste artiest geraden: Frank Sinatra. Beide leden kregen een cadeautje voor hun goede antwoorden. Na het welkom van onze voorzitter Walther Blijleven nam Sandra Nengerman het woord om een jongere versie van Frank Sinatra bij ons aan te kondigen. Met het lied New York New York is de feestavond daarna van start gegaan.

Walking en Dancing Dinner

De gehele avond kregen we diverse lekkernijen aangeboden door rondlopende matrozen. Genieten van het eten en van de muziek. Halverwege de avond konden de glazen en hapjes even aan de kant voor een dansdemonstratie. Vol bewondering heb ik gekeken naar de soepele en vanzelfsprekende bewegingen op de dansvloer. We hebben hierdoor veel inspiratie opgedaan want al snel na deze voorstelling stonden we zelf op de vloer begeleid door de swingende band De Boogie Dogs.

Nog een verrassing tot slot

Tegen het einde van de avond had Jur de Graaf nog een verrassing voor ons. Alle aanwezigen kregen van hem een originele PCH club das, een nieuw item in onze clubkleding collectie. Heerlijk voor straks als het echt winter gaat worden én voor alle cabriorijders natuurlijk.

Moe en voldaan konden we na middernacht weer onze hutten opzoeken om onder zeil te gaan. Velen van ons hadden een overnachting op de boot geboekt zodat het bij het ontbijtbuffet weer een gezellige boel werd. Hiermee is dan echt een einde gekomen aan alle Porsche Club evenementen van 2019. Elly, Sandra en Jur van harte bedankt voor deze mooie afsluiting en geniet van jullie kerstplateau.

Ellen Groen