Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

PCE/PCH Toerrit werd een daverend succes!

20 maart 2011

De ervaring heeft ons reeds meerdere malen geleerd dat de eerste toerrit van het jaar zich mag verheugen op een groot aantal deelnemers. Het weer wordt langzaam beter, de auto mag weer onder de lakens vandaan, uit de garage en de weg op. Deze editie van onze voorjaarsrit brak echter alle records! Net als vorig jaar werd deze rit georganiseerd in samenwerking met Porsche Centrum Eindhoven.

Niet minder dan 96 auto’s hadden zich ingeschreven voor de toerrit, die ons deze keer voerde langs de grensstreek Brabant/België. Dit waren niet alleen PCH leden, maar ook relaties van Porsche Centrum Eindhoven en zelfs een 18-tal auto’s van Porsche Club Antwerpen.

De start vond plaats in de showroom van Porsche Centrum Eindhoven waar koffie en allerlei lekkernijen werden geserveerd. Na de inschrijving en een korte toespraak door PCH vice-voorzitter Walther Blijleven werden de auto’s in groepen van 10 weggezonden. Deze constructie was bedacht om niet alle auto’s tegelijk te laten vertrekken en er een chaos op de in de route opgenomen wegen zou ontstaan. Dit werkte bijzonder goed. Het weer werkte ook goed mee, want al vroeg op de dag liet een heerlijke zonnetje zich zien, hetgeen het rijden aanmerkelijk veraangenaamd heeft. Het eerste stukje snelweg was snel gereden, daarna voerde de tocht ons o.a. door Baarle Nassau, Princenhage en het Mastbos in Breda.

De tussenstop was bij Bang en Olufsen in Breda, waar ons een ware sterrenontvangst te wachten stond. De rode loper was uitgelegd, er waren hapjes, prosecco en nog veel meer, en men liet zich dit uitzonderlijk goed smaken. Menigeen heeft deze dag hier besloten dat er toch maar een B&O installatie in huis moet komen. Men kon een formulier invullen en daarmee een koptelefoon van B & O winnen voor de IPhone of IPod. Ook hier zorgde het mooie weer voor een goede sfeer, want het was goed vertoeven aan de tafeltjes buiten in de zon. De laatste deelnemers moesten zelfs gemaand worden de weg maar weer te gaan vervolgen voor het tweede deel van de rit.

Deze voerde uiteraard door Breda en onder meer Zevenbergen en Den Hout naar Oosterhout, waar de Seterse Hoeve het eindpunt was. Hier moesten ook de formulieren ingeleverd van de fotohunt, die als zeer moeilijk werd ervaren. Onderweg was er in het eerste deel helaas ook nog een wielertocht, die zorgde dat een deel van de route afgesloten en dus niet begaanbaar was. Toch waren er een aantal inventieve deelnemers door vragen aan de verkeersregelaars er in geslaagd weer op de juiste weg te komen. De rest heeft andere oplossingen gezocht en kwamen gelukkig ook op de plaats van bestemming aan. De puntentelling werd mede hierdoor echter een zware klus, maar het is gelukt en de volgende uitslag kon bekend gemaakt worden:

Er waren 2 kandidaten voor de poedelprijs, De eerste was team van Leeuwen, met 6 punten maar erg grappige antwoorden en hiervoor werd een polo van PCH uitgereikt. Met maar 2 punten werd team van Leijsen de echte poedel in deze rit, ook zij ontvingen een polo.

En toen werd het echt spannend, wie zou deze eerste puzzelrit van het seizoen gaan winnen? De jury moest streng zijn en subtiele nuances in de antwoorden op een weegschaaltje leggen om tot de einduitslag te kunnen komen. Deze is als volgt:

1e plaats: Team Manders met 35 punten
2e plaats: Team 911 DDR (van de Antwerpse Porsche Club)
3e/4e plaats: Karin en Berry Arendse en Kees en Betty Dogterop

Allen ontvingen een mooi cadeau uit de Porsche Design winkel van Porsche Centrum Eindhoven. Hierna kon men zich te goed doen aan een zeer uitgebreid buffet, waarbij de Seterse Hoeve zich van zijn beste kant heeft laten zien.

We kunnen terugzien op een zeer geslaagd evenement en bedanken vanaf deze plaats Porsche Centrum Eindhoven, B&O Breda en de Seterse Hoeve voor hun medewerking en ondersteuning.